Här är grönsakerna med flest kalorier

Av: Sofie Strandberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Alla grönsaker är nyttiga och bra, men vissa innehåller lite fler kalorier än andra Se vilka grönsaker du ska undvika om du vill gå ner i vikt

Alla grönsaker och frukter är nyttiga och bra. Men vissa innehåller mer kalorier än andra. Här förklarar Viktklubbs dietist mer.

Att äta grönsaker och frukt är aldrig dåligt, oavsett vilka man äter. Men vissa innehåller mer kalorier än andra. Att helt sluta äta dem är inte nödvändigt. Samtidigt kan det vara intressant att vet vilka som innehåller mer och vilka som innehåller mindre kalorier.

Avokado, banan och majs

Viktklubbs dietist Josefine Jonasson ger råd på hur du ska tänka kring grönsaker och frukt.

– Jag tycker inte man ska sluta äta vissa typer av grönsaker. Det är lite för mycket finlir att dela upp grönsakerna. Men av de grönsaker och frukter som innehåller mer kalorier tillhör avokado, banan, vindruvor, oliver, majs och ärter.

Mindre kalorier i vattenmelon

– Grönsaker som innehåller mindre kalorier är till exempel isbergssallad, spenat och surkål. Och bland frukterna är det vattenmelon och honungsmelon som innehåller väldigt lite kalorier per 100 gram.

"Lite kalorier jämfört med andra livsmedel"

– Visst är det så att vissa grönsaker innehåller 20-30 procent mer kalorier än andra, men det blir så pass lite ändå om man jämför med andra livsmedel. En broccoli innehåller till exempel 35 kcal/100 gram. För att få i dig 300 kcal behöver du alltså äta 1 kilo broccoli. Chocklad innehåller 550 kcal/100 gram. Och alla vet hur enkelt det kan vara att få i sig 100 gram chocklad.
Gå ner i vikt på ett hållbart sätt – kolla här

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN