8 knep för att gå ner i vikt

Publicerad:
Uppdaterad:

Prövat allt utom Viktklubb? Med kaloriräkning ökar chansen för att du går ner i vikt

Soppor, shaker, piller och pulver. Har du provat allt – utom Viktklubb? Då är det hög tid. Med vår enkla metod ökar chansen både för att du går ner i vikt – och håller dig där du vill vara. Här är 8 knep för att sätta igång redan idag.

1. Skippa kastruller och grytor på bordet. Lägg upp din mat direkt från spisen istället och håll dig till den portionen.
2. Ta minst en rask promenad om dagen. Gärna med någon form av belastning, som ett par gåstavar eller extra vikter. Om du inte tränat så mycket innan är det enklaste sättet att komma igång. Dessutom är det guld värt för din viktnedgång.

3. Se till att äta regelbundet. Då håller blodsockret sig jämnt och du undviker att bli jättehungrig mellan måltiderna.
4. Har du svårt att komma iväg till ett gym? Köp en tränings-dvd istället och kör själv hemma framför TV:n.
5. Skriv en lista med minst tio vinster som du kommer uppleva av att nå det viktmål du satt upp. Sätt gärna upp den på kylskåpet sedan så att du regelbundet påminner dig själv om vad du kommer få.
6. Skippa söta drycker som läsk, juice och saft. Drick kolsyrat vatten eller vanligt vatten istället.
7. Sätt upp delmål och belöna dig vid varje avklarat mål. Dock inte med godis, utan genom att göra något du verkligen gillar och ser fram emot, som till exempel en spa-behandling eller nya träningskläder.
8. Ät mat som ger volym utan att ge för mycket kalorier. Exempelvis fiberrik mat som grönsaker och rotfrukter. Du behöver inte välja lättprodukter – allt handlar om mängder.
Vill du ha mer tips och stöttning på din viktresa? Kolla här

Publicerad: