Träning

Träna 15 minuter om dagen

Av: 

Shirin Rågby Djavidi

WELLOBE

En kvart om dagen räcker för att du ska få en starkare och smalare kropp. Viktklubbs träningscoach Shirin Djavidi tipsar om hur du gör.

Den vanligaste ursäkten till att folk inte tränar är att man inte har tid. Ändå finns det vissa människor med hur mycket som helst på sitt schema, som ändå hinner med träningen. Hur går det ihop? Jo, de prioriterar sin egen hälsa som något mycket viktigt. Det handlar alltså om att ta sig tid. En kropp som inte har hälsan kommer inte att hålla speciellt länge. Så se till att ta dig tid - nu.

15 minuter om dagen

En kvart eller tjugo minuter om dagen kan alla sätta till träning. Varför inte förena nytta med nöje och titta på en bra film eller kolla på nyheterna samtidigt som du tränar. Se till att få in kontinuiteten, tänk "många bäckar små" och använd din fantasi. Gör alla möjliga övningar du kan komma på - utfall, armhävningar, kissande hunden, upphopp eller rygglyft. Varför inte svänga på höfterna, lyft en hantel, gör situps på en boll eller hoppa hopprep.
Förebygg sjukdommar och öka rörligheten

Du kan även köra ett pass med bara stretch för att öka rörligheten. Vi vet i dag att fysisk aktivitet kan både förebygga och bota sjukdomar som lättare depression, högt blodtryck och diabetes typ 2 - för att bara nämna några. Förutom alla de medicinska positiva effekterna blir du även starkare både mentalt och fysiskt av träning, du får ett ökat immunförsvar, bättre sömn, friskare hud och hår samt en ökad ork och ett bättre självförtroende. Så, ge dig själv en kvart om dagen och släng även in en rask promenad varje dag så har du mycket vunnet. Lycka till!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Träning