Mat & dryck

Laktosfria recept av Markiz

Av: 

Denise Rosell

WELLOBE

Markiz Talhaoui är Viktklubbs nya matinspiratör och hon kommer att bjuda på nya, spännande recept varje månad – från traditionell husmanskost till helt nya smaker och dofter från världens alla hörn. Allra närmast hennes hjärta ligger dock det marockanska köket, eftersom det är där hon har sina egna rötter.
En gång i veckan delar Markiz med sig av sina personliga husmorsknep och favoritrecept i sin blogg här på Viktklubb (den hittar du på Mötesplatsen under experter). En viktig uppgift är också att utveckla det vegetariska utbudet i Viktklubbs receptbank, vilket passar henne jättebra då hon älskar att experimentera med goda, nyttiga råvaror. Dessutom erbjuder det marockanska köket mängder med möjligheter i sina många smakrika sallader, soppor, röror och grytor*.
Här är de nya recepten:

TIPS! Genom att söka på "Markiz" under Recept får du upp alla hennes recept som just nu finns publicerade!

*Nya smaker innebär kanske ingredienser som inte redan finns hemma. Låt dock inte det avskräcka dig från att testa nytt! Nedan finns en lista på ingredienser som är återkommande i Markiz recept, med andra ord köper du dem en gång och kan sedan laga flera av recepten på dem.
Bra saker att ha hemma:
- Olivolja
- Spiskummin
- Paprikapulver
- Gurkmeja
- Chili (röd peppar)
- Koriander
- Ingefära
- Vitlök
- Torkade linser
- Kikärtor på burk

Tips! Kryddor som chili, ingefära och vitlök är godast och nyttigast att använda färska. Vill du dock ha längre hållbarhet så kika i frysdisken. Såväl chili som ingefära, vitlök och många andra kryddor och örter finns att köpa frysta och håller då mycket längre än de färska kryddor och örter gör.
Vill du ha absolut längst hållbarhet ska du köpa torkade kryddor. Många torkade kryddor på burk håller flera år! För att bevara smaken i kryddorna ska de förvaras mörkt och svalt. Att ställa dem ovanför spisen är därför inte att rekommendera. Om du vill byta ut färska kryddor mot torkade är ca 1 msk färsk = 0,5-1 tsk torkad.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mat & dryck