Jenny: ”Jag är superpeppad!”

Publicerad:
Uppdaterad:

Så här ser hon ut nu – Hälsovinstens femte vecka

Drygt en och en halv månad in i utmaningen är Jenny superpeppad. Trots en svår vecka har hon redan gått ner mer än halva målvikten. Och hon är säker på att resten av veckorna kommer gå som en dans.

Hur har utmaningen gått hittills?
– Det har gått jättebra! Jag hade en vecka då jag var låg och inte orkade kämpa på, men jag gick ned i vikt då också. Jag tror att jag redan lagt om mentalt, så även när jag inte äter som jag ska så är det fortfarande bättre än innan.

Vad hände under veckan då du kände dig nere?
– Jag la om en medicin som jag tar, vilket gjorde mig låg. Och jag är en tröstätare, det har jag förstått nu. När humöret stabiliserats så kunde jag köra som vanligt igen – och det har varit jättelätt!

Har någonting varit svårt?
– Jag har haft svårt med motionen. Jag har inte tillräcklig syresättning i mina muskler och blir stel och får ont när jag tränar. Nu promenerar jag en stund varje dag och träffar en sjukgymnast två gånger i veckan. Om fem veckor kommer jag kunna öka takten och vid det laget har jag ju fått in vanorna, så det borde inte vara så svårt.

Vad har den största skillnaden varit så här långt?
– På grund av en magsäcksoperation kan jag inte äta mycket eller snabbt utan att må dåligt. Tidigare mådde jag dåligt flera gånger om dagen, men jag har inte mått dåligt en enda gång sedan jag började på Viktklubb. Det känns fantastiskt!

Så hur känns det inför de sista veckorna?
– Jag är superpeppad! Jag har gått ner sex kilo sedan jag börjat och jag tror att det kommer fortsätta att gå jättebra.
Text: Lisa Halldén

Så här många dagar är det kvar

Lisa Halldén

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN