”Skrämmande hur snabbt det gått”

Uppdaterad 2015-10-23 | Publicerad 2015-10-08

Efter 25 av 100 dagar Så går det för Emily

De första två veckorna var lite sega, men så plötsligt efter ytterligare två veckor, började saker och ting ge resultat. Och idag, med hela 75 dagar kvar till dag 100, har Emily Vallin redan gått ner nästan fyra kilo.

Nu har en fjärdedel av dina 100 dagar har gått. Hur känns det?
– Det känns skrämmande hur snabbt det faktiskt har gått. Jag har inte hängt med och fokuserat alldeles för mycket på siffrorna på vågen än mitt egna välmående.
Vilka funktioner har du tagit hjälp av i Viktklubb?
– Loggboken!!! Den är guld värd. När man är sugen på något som en kexchoklad eller annat snask och skriver in det innan man köper det – då tappar man suget. Jag blir även extra motiverad av att kunna synka Viktklubbs-appen mot Runkeeper och även att lägga in mina träningspass manuellt. Jag älskar att se hur motionskalorierna bara ökar!

Hur har du ätit under de här dagarna som har gått?
– Jag har ätit mycket kvarg och ägg, och försökt hålla ett jämt inflöde av kalorier varje dag. Vissa dagar går bättre och andra sämre. Frukost, lunch och middag är standard och oftast äter jag mat till lunch, medan de andra målen inte blir fullt lika matiga. Och ibland har det slunkit ner någon kiwi eller snacksmorot.
Hur har du tränat (vad och hur ofta)?
– Jag försöker köra minst sex kilometer powerwalk eller jogging varje dag. Sedan har jag turen att kunna gå till och från jobbet nästan varje dag och få vardagsmotion därigenom. Häromdagen körde jag dessutom mitt första BodyCombat-pass och det var definitivt inte mitt sista.
Finns det något som har varit lättare än du trodde att det skulle vara?
– Att komma ut varje dag i spåret och få min motion. Det har varit enklare än vad jag någonsin skulle tro.
Och finns det tvärtom också någonting som har varit svårare?
– Att skippa de omtalade utekvällarna. För jag brukar inte lägga jättestor vikt vid skräpmat och godis, utan mina bubblor och mitt umgänge är mitt sätt att unna mig.

När du påbörjade dina 100 dagar var en strategi att föreslå promenader framför utekvällar med mingel och bubbel, är den fortfarande densamma?
– Både ja och nej. Jag kommer fortsätta att vara lite hårdare när det kommer till utekvällar och det ska inte bli två dagar i rad eller ens två helger i rad. Men jag kommer inte neka varje tillfälle – som var planen från början.
Vad har du förväntningar inför resten av tiden?
– Att det ska fortsätta i den takt som det har gjort den senaste veckan. Jag var lite svårstartad när det kom till viktnedgången i början, men jag hoppas att min kropp har förstått att jag kämpar och inte kommer ge upp!
Kolla: Hur snabbt kan DU gå ner med Viktklubb?