Gå ner i vikt

”Jag promenerade mig ner i vikt”

WELLOBE

En tonårsdröm gick i uppfyllelse: Susanne Wikman gick ner 17 kilo –med hjälp av promenader.
– Att börja promenera är det bästa jag gjort.

28-åriga Susanne Wikman från Luleå har ogillat sin kropp sedan tonåren. Efter år där hon känt sig som den tjocka tjejen och efter flera försök att gå ner i vikt var Susanne trött på att skämmas över sin kropp.
– Jag drömde om att kunna börja älska och njuta av sommaren, det är ingen rolig period för den som skäms över sin kropp.

Egen kaloriplan

När vågen visade 91 kilo fick Susanne nog. Efter att hon sett en reklam för Viktklubb tyckte hon att det verkade som ett roligt upplägg och ville testa konceptet.
– Viktklubb är bra då man får en egen kaloriplan och sen utgår från den. Allting är väldigt klart och tydligt. Det är en sida som är väldigt lätt att förstå och som har de verktyg man behöver för en lyckad viktnedgång. Det är roligt med vägningen varje måndag och att titta på diagrammet efter lyckad viktminskning.

Bränna fett

Efter att hon kommit igång började hon med morgonpromenader som hon hört var väldigt effektivt för fettförbränningen.
– Eftersom det var mitt mål med träningen att bränna fett började jag med promenader på morgonen. Jag lyssnade på bra musik och tog på mig snygga träningskläder, det är ett bra knep för att få energi.

Morgonrutinen är en succé

Ibland promenerar Susanne 7 kilometer och ibland 2 mil, som mål varar varje promenad minst en timme. Kilona rinner av henne, Susannes nya morgonrutin är en succé.
– Jag märkte väldigt snabbt att det gav resultat att promenera på morgonen och det var en otrolig känsla. Att börja promenera är det bästa jag gjort!

Självsäker och glad

Idag väger Susanne 74 kilo och mår bättre än någonsin. Hon har börjat använda jeans och andra kläder som var helt otänkbara då hon var överviktig. Dessutom känner hon sig mer självsäker, gladare och har mer energi.
– Jag tror att jag strålar mer och lever ut på ett annat sätt än vad jag gjorde som överviktig. Jag skäms inte längre för min kropp även om det finns mycket att finslipa på.
Kom igång här

Publisert:

Aftonbladet

/

Wellobe

/

Gå ner i vikt

ÄMNEN I ARTIKELN

Gå ner i vikt

Hälsa

Kost

Träning