Wellobe

Testa en ny aktivitet och få bättre resultat

Av: 

Rebecka Wållgren

WELLOBE

Det ligger i vår natur att fortsätta i samma gamla trygga banor. Men att testa något nytt i träningen kan göra en oerhörd skillnad.

Det kan kännas läskigt att gå utanför sin bekvämlighets-zon, men testa en ny träningsform! Det kan bli ett uppvaknande.

– Om man testar något nytt så skapar man en nyfikenhet i kroppen. Den vet inte längre vad den ska vänta sig och därför kan resultatet bli bättre. Vill man gå ner i vikt och känner att man gör allt rätt men ändå står stilla kan detta vara helt avgörande, säger träningsexperten Shirin Djavidi.

Även motivationen kan få ett lyft genom att testa en ny aktivitet

– Motivationen håller längre om man utökar sitt förråd med nya aktiviteter. Träningen blir inte lika enformig. Att testa något nytt är bara positivt!

Shirin tipsar: 5 träningsformer att testa

Zumba

”Dansträningen zumba är så roligt att man glömmer bort att man tränar.”

Passet finns på många gym runtom i landet och vill man inte gå till gymmet finns det dvd:er att träna till hemma”

Simning

”Att simma är fantastiskt för hela kroppen. Tyngdlösheten gör träningen skonsam samtidigt som du får ett naturligt motstånd i vattnet.”

Löpning

”Många är rädda för att springa, men testa at lägga ine tt par minuters joggning under din promenad.”

Yoga

”Yoga är magiskt bra för alla. Detta är en underskattad träningsform som är bra för både din mentala och fysiska form. Yoga är fantastiskt för styrka, uthållighet och smidighet.”

Hoppa hopprep

”Man ska inte underskatta gamla lekredskap. Du får upp pulsen på 10 sekunder genom att hoppa hopprep. Det är en perfekt intervallträning för att få upp konditionen. För att variera hoppandet kan du köra höga knän, springa i luften eller hoppa med barnen. Ett hopprep är dessutom lätt att få tag på och kostar inte heller särskilt mycket.”

Text: Rebecka Wållgren

Publisert: