Gå ner i vikt

”Underbart att kunna äta allt!”

Av: 

Sofia Yoo

WELLOBE

Viktklubb, gå ner i vikt, viktnedgång, äta mindre, bli smalare, träning, hälsa, mat, motion, motivation, diet, pt, dietist, bra kost, sunda vanor, psykolog, väga mindre, rasa i vikt, banta, fasta, 5:2, LCHF, Atkinson, Rawfood, gravidkilon, kilon, extrakilon, midjemått, övervikt, fetma, fett, tjock, smalmat, recept, viktproblem, viktkoll, Viktklubben, Viktklubbar, loggbok, matdagbok, laga mat,  hitta recept, vad är en kalori, kcal, kilokalorier, kJ, recept,

Bättre självförtroende och ingen mer värk i kroppen. På 2,5 månad gick Ann-Louise ner 11 kilo och mår bättre än någonsin.

– Nu ska jag springa Tjejmilen för första gången i mitt liv.

Krämpor i ryggen, ledsjukdomen gikt och dåligt självförtroende. I januari 2012 fick 29-åriga Ann-Louise nog och bestämde sig att en gång för alla ändra sin livsstil.
– Jag läste att övervikten kunde vara anledningen till mina åkommor. Och då bestämde jag mig för att gå ner.

Kämpade med övervikten - i tre år

I tre år kämpade Ann-Louise med sin övervikt och viktminskningsmetoderna avlöste varandra. Banan-dieten och Viktväktarna är bara två av de många metoder hon testade för att tappa sina överflödiga kilon.

BMI visade fetma

I januari 2012 vägde Ann-Louise 88 kilo. Med sina 164 centimeter var det ett BMI på närmre 33, vilket klassas som fetma. Och eftersom hon kände att hon inte hade tid att gå på en massa viktmöten valde hon att testa Viktklubb. Dessutom lockade metoden att kunna äta vad man ville.
– Det är underbart att kunna äta allt och ändå gå ner i vikt. Tack vare diagrammet såg jag exakt hur mycket jag kunde äta och i vilken mängd. Och i dag kan jag ta en kaka utan att få dåligt självförtroende.

Ändring på matrutinerna

Även om Ann-Louise åt vad hon ville men i rätta mängder, blev det snart ändring på matrutinerna. Coca-cola, pizza, kebab  och chips byttes ut mot fisk, kyckling och grönsaker. Men en gång i veckan tillät hon sig att äta extra gott.
– När jag inte kände mig jättetaggad att vara nyttig, kändes det bra att ha en dag i veckan då jag fick äta godis. Det blev lättare att kämpa då.

Bytte hissen mot trappor

Det blev också nya träningsrutiner för Ann-Louise – hissen byttes ut mot trappor och TV-kvällarna ersattes med crosstrainer, promenader, step och afrodance.
– I dag är det är skönt att kunna gå i en trappa utan att bli andfådd, och att orka röra på sig. Nu ska jag också springa Tjejmilen för första gången i mitt liv.

"Vågar gå till badhuset igen"

Redan efter några veckor märkte Ann-Louise resultat. Två och en halv månad efter att Ann-Louise blivit medlem i Viktklubb gick hon ner hela 11 kilo. Och i dag känner hon sig kanon inifrån och ut.
– Min kropp känner sig yngre, mitt självförtroende har blivit bättre, gikten är borta och det är underbart att slippa gå runt med värk. Dessutom vågar jag gå till badhuset igen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allt fler drabbas av gikt - men inte ens hälften får hjälp

ÄMNEN I ARTIKELN

Gå ner i vikt