”Som ett smörgåsbord av feelgood”

Publicerad 2017-02-16

Så rapporterade medlemmarna själva från träningsresan på Mallorca

Tidigt lördagen den 12 mars var det äntligen dags. Då möttes 66 förväntansfulla träningsentusiaster  upp för att tillsammans flyga till Mallorca för en vecka med god mat, frisk luft, inspirerande föreläsningar och fartfyllda träningspass. Såhär rapporterade åtta medlemmar själva, direkt från Palma.

Anna Sandqvist
24 år, Stockholm
Tid i VK: Gick med 2012.

Därför åkte jag med:
– Första gången jag läste om resan var i ett av Viktklubbs mejlutskick. Och orsaken till att jag bestämde mig för att åka med var för att jag behövde motivation till att komma igång. Dessutom ville jag träffa andra medlemmar.

Mål med resan:
– Jag behöver tips och trix för att lära mig att äta bra. För jag har alltid haft svårt att ta till mig det jag läser på webben. När det står experter där och säger till mig vad jag ska göra blir det däremot lättare att ta in.

Roligast hittills:
– ... har varit att träffa så många andra medlemmar, eftersom jag åker ensam. Det har varit lättare än jag trodde att bonda. Sedan har jag ju delat rum med en som jag inte känner och "tvingats" vara social.
Det har också varit jätteroligt att testa så många träningspass. Särskilt Mårten Nyléns "Smarta träning", det kommer jag göra hemma sedan.

Elaine Flodström Vilhelmsson
47 år, Örebro
Tid i VK: Sedan sommaren 2015.

Därför bestämde jag mig för att åka med:
– Jag och min syster hade längre pratat om att åka på någon kul resa ihop. Sedan fick vi syn på den här resan på nätet och bestämde oss för att åka. Men först var det ingen som trodde oss, eftersom ingen av oss är särskilt vältränade.

Mål med resan:
– Att få nya bra rutiner så att jag ska orka mer. Att gå ner i vikt är faktiskt sekundärt.

Roligast hittills:
– Jag tycker redan nu att hela resan har varit fantastisk med ett jättebra upplägg. Mest av allt har jag tyckt om dansen. Den har varit så rolig att jag har tagit i för mycket. Och sedan har Mårtens positiva inställning verkligen smittat av sig. Han har fått en att känna att den är uppnåelig även för oss andra.

Jens Halvarsson
48 år, Vallentuna
Tid i VK: Gick med nu i samband med resan.

Därför bestämde jag mig för att åka med:
– Jag har tidigare varit på en kickoff-resa för mitt bolag med Springtime och tyckte att den var så himla bra. Så efter att ha jobbat intensivt i 2,5 år kände jag att jag behövde åka iväg på en liknande grej ensam. Och så hittade jag den här på Springtimes hemsida.

Mål med resan:
– Jag har haft en hel del stressymptom som hjärtklappning och liknande, så mitt mål med den här resan är att bli av med de. Innan resan gick jag visserligen ner sex kilo på en månad genom att sluta med kolhydrater och socker, men nu behöver jag komma igång med träningen också.

Roligast hittills:
– Eftersom jag bokade resan för bara två veckor sedan hade jag egentligen inga större förväntningar. Däremot har jag tyckt att dansen har varit väldigt rolig. Sedan är yogan en sådan sak jag aldrig skulle ha gått på själv, men den kommer jag nog fortsätta med nu.

Latifa Harami
41 år, Stockholm
Tid i VK: Cirka två år.

Därför bestämde jag mig för att åka med:
– Jag läste om resan på Viktklubbs hemsida och kände att jag behövde en nystart helt enkelt, för att komma igång med träningen.

Mål med resan:
– Ja, det är väl det. Att få till en mer regelbunden träning i mitt liv.

Roligast hittills:
– Allt, tänkte jag nästan säga. Att ha träffat så många andra som vill samma saker som jag. Och att alla ledare har varit så engagerade, det har verkligen fått en att känna god gemenskap. Sedan brukar jag egentligen ge upp ganska snabbt annars, men under Mårtens träningspass känner jag verkligen att jag har fått lite "jäklar anamma".

Georg Nilsson & Gunvor Forsblad
67 och 81 år, Sollentuna
Tid i VK: Gick med för två veckor sedan när de bokade resan och har sedan dess varit inne till och från och "gluttat lite" på appen.

Därför bestämde vi oss för att åka med:
– Tja, ja vi gillar det här med träningsresor för då finns det hela tiden något kul att göra. Vi har åkt med Springtime flera gånger förut, bland annat till Portugal, men där var det mycket sämre mat. (Eller, så kanske man inte får säga???)

Mål med resan:
– Att roa oss.

Roligast hittills:
– Tja, vi har varit med på tre stavgångar och det var ju roligt att det gick. Jag (Georg) bytte nämligen höft 2013 och efter den typen av operation brukar 90 procent bli bra, men jag tillhörde de andra 10 procenten. Annars har vi även varit med och testat "Smart träning" med Mårten och det var ju också underhållande.

Annelie Andersson
44 år, Luleå
Tid i VK: Har ett två år gammal medlemsskap men började vara aktiv igen i januari.

Därför bestämde jag mig för att åka med:
– Min man dog i hjärtinfarkt för en tid sedan och sedan dess har jag burit på en sorg. Så jag behövde lite av en nystart.

Mål med resan:
– När jag återaktiverade mitt medlemsskap i januari tänkte jag att det skulle bli perfekt. Då var det nio veckor kvar till avresa, så jag satte som mål att jag skulle ha gått ner 8 kilo tills dess. Efter det brukar jag nämligen hamna i en dipp. Målet nu är att gå ner 8 kilo till och nå mitt slutmål, då jag jobbar med delmål.

Roligast hittills:
– Hela konceptet med all den energi som ledarna hela tiden ger. Det här är ju dessutom proffs som man aldrig skulle få träffa annars. Dessutom får man känna sig väl omhändertagen några dagar och bara njuta av att få allt serverat framför sig. Det är som ett smörgåsbord av feelgood!

Eva Turup
59 år, Stockholm
Tid i VK: Tio år.

Därför bestämde jag mig för att åka med:
– Jag fick syn på resan på Viktklubb och var just då nere i en svacka.

Mål med resan:
– Att få en rejäl omstart och komma i form tills jag fyller 60 år, i augusti.

Roligast hittills:
– Variationen på alla aktiviteter. Fast det roligaste träningspasset har nog varit "Smart träning" med Mårten, även om jag kör med en PT hemma. Sedan är det väl egentligen maten jag behöver en omstart med. Och där tycker jag att jag har fått mycket bra inspiration av dietistens föreläsningar. För även om det inte direkt är några nya saker man lär sig behöver man höra det i alla fall.

Följ ämnen i artikeln