Det har blivit inne att vara homosexuell

RELATIONER
Krönikör: Monica Rolfner, 41, manusförfattare.

Det verkar vara lite inne att vara homosexuell. Unga tjejer leker lesbiska och pussar på varann. Heterokillar är nyfikna på böglivet.

Många heterosexuella besökte den nyligen avslutade Pridefestivalen av nyfikenhet. Eller för att ragga röster... Men varför är det plötsligt inne att vara gay? Är det subkulturen och livsstilen som lockar? Det spännande och lite förbjudna? Eller börjar kvinnor tröttna på män och män på kvinnor? Jag har inga problem med homosexuella för att de är homo. Däremot har jag problem med idioter, oavsett sexuell läggning. Så därför förstår jag inte varför påven, kristdemokrater och annat löst folk har sådana bekymmer med att män älskar män och kvinnor kvinnor. Står si och så i Bibeln, står si i Koranen - böckerna må vara bestseller, men de är knappast nyskrivna. "Det är inte naturligt. Hur skulle människan som ras överleva om alla var homo?" Trams.

Driften att föröka sig är alldeles för stark. Ingen lägger sig i vem fru Persson delar säng med så länge det är en man, bortsett möjligen från herr Persson... Jag har aldrig fattat varför det blir annorlunda när man lever med någon av samma kön. Då tycker plötsligt en del att de har rätt att lägga sig i och tycka. Och killar som säger sig hata bögar för att de stöter på dem - snälla... Kvinnor har i alla tider fått stå ut med att karlar de inte är ett dugg intresserade av, stöter på dem. Vad är problemet? Det är väl bara att nobba. Nej tack, typ. Men vad händer den dag homosexualitet är så accepterat att ingen höjer nåt ögonbryn när lille Pelles två pappor kommer till föräldradagen i skolan?

Då självdör väl den subkultur som många homosexuella lever och trivs i?

Det kanske skulle kännas tomt och tråkigt. Därmed inte sagt att de inte ska ha samma rättigheter som alla andra. Det är helt självklart.