Ingen striptease i Pajala

RELATIONER

Det blir ingen stripteaseutbildning i Pajala. I alla fall inte en AMS-kurs. Det har länsarbetsnämnden i Norrbotten bestämt.

- Vi får inte grundutbilda kulturarbetare och det är väl den kategorin striptease kan räknas in i, säger Kjell Ljung informationsansvarig på länsarbetsnämnden i Norrbotten.

- När vi har utbildningar för kulturarbetare måste de ha tre års yrkeserfarenhet eller ha en grundutbildning inom ämnet och det tror jag inte några karlar i Pajala har. Jag tror det är ett vanskligt yrke att försörja sig på och vi ska ju satsa på sånt som folk får jobb inom.

Römmpäkommittén ville starta en kulturutbildning som skulle göra killarna i Pajala lika bra på striptease som Chippendales. Intresset från media har varit stort den senaste veckan.

- Jag såg en kille som strippade på bild i en tidning. Han ville söka in på kursen, men av bilderna att döma såg han inte ut att behöva någon kurs, säger Kjell Ljung och skrattar.

- Hela den här stripteasegrejen är ett pr-jippo. Den här kursen har aldrig varit aktuell som AMS-kurs. Vi jobbar för ökad jämställdhet och det är inte detta, inte på det viset i alla fall.

- Däremot skulle de ju kunna starta en kvällskurs om de vill lära sig strippa, men något utbildningsbidrag får de inte, säger Kjell Ljung.

Frida Håkansson