Att kunna strippa ger inga plus i kanten hos mig

RELATIONER
Krönikör: Terri Eriksson, 26, är skribent och partyprinsessa.

Vissa saker är omöjliga att motstå. Man kan inte motstå att sparka in vidöppna dörrar. Jag måste kommentera det faktum att arbetsförmedlingen i Pajala funderat på att erbjuda sina manliga arbetssökande kurser i striptease. Detta för att skapa arbetstillfällen, samt locka kvinnor till Pajala.

Jag är i valet och kvalet. Ska jag skratta ihjäl mig eller bli panikslagen av sorg?

Okej, okej, jag har också sett filmen Allt eller inget och charmats. Men det var på bio och i det här fallet hyser jag ingen önskan om att verkligheten ska överträffa dikten. På filmer blir det gulligt med prostitution (Pretty woman) och charmigt med striptease. I den blekfeta verkligheten, där människors nakenhet är till salu på riktigt, blir det sorgligt och sjaskigt. Föreställ er vilken panik och desperation som ligger bakom tanken på en kurs i striptease. Jag vill inte, inte, inte, bo i en värld där strippkurser anses vara lösningen på problem som brist på kvinnor och tjugoprocentig arbetslöshet. Det är inte komiskt. Bara tragiskt.

Medierna jublar naturligtvis, och det är möjligt att männen faktiskt skulle kunna få jobb och turnera som någon form av skämtjippo. Men jag tvivlar starkt på att kvinnorna kastar sig in i första bästa fortskaffningsmedel och vallfärdar till Pajala.

Om jag får frågan om hur min drömprins bör vara, kan jag direkt rabbla önskvärda egenskaper som till exempel intelligent, snygg, rolig, debattglad och gilla att städa upp efter mig. Och jag kan fortsätta med uppräkningen i hundra år utan att någonsin komma med önskemålet ”kunna strippa”. Är jag konstig? Eller är det arbetsförmedlingen i Pajala som är konstig som utgår från att det är attraktivt att kunna strippa?

Vi får väl se vad det blir av det hela.

Själv ser jag fram emot rubrikerna den dag Christer i Pajala blir avstängd från A-kassan eftersom han har varit otacksam nog att tacka nej till anvisat jobb som strippa. För enligt rådande regler måste man ta de jobb som erbjuds. Då kan vi börja snacka panikslagen av sorg. Men det blir väl en annan film.