Nakna för den goda sakens skull

Nu ska kalendern med de engelska husmödrarna bli film

Foto: SCANPIX
För välgörenhet.
RELATIONER

Kalendrar med Britney Spears och Cindy Crawford är chanslösa mot det nya succékonceptet: medelålders husmödrar som strippar. Den fräcka kalendern ligger tvåa på den amerikanska bästsäljarlistan strax efter Harry Potter. Nu ska fenomenet bli film, enligt Verdens Gang.

Elva medelålders damer från North Yorkshire står för årets sensation: en utvikningskalender med halvnakna husmödrar. Inte ens den berömda baddräktskalendern Sports Illustrated slår ”Ladies of Rylstone”, som den kallas.

Damerna, som är med i en välgörenhetsförening, fick idén till kalendern efter att en av medlemmarna förlorat sin make i blodcancer. De ville göra något åt saken och bestämde sig för att tjäna pengar som kalender-babes.

Årskalendern ligger nu tvåa på den amerikanska bästsäljarlistan efter Harry Potter. Den tredje och mest avslöjande upplagan har sålts i 200 000 exemplar i USA och i 90 000 exemplar i Storbritannien. Det finns även planer på att ge ut den i flera länder.

Fröknarna var nyligen på PR-turné i USA. Det uppstod kaos i bokhandeln när damerna skulle signera kalendrar - i Philadelphia signerade de upp mot 400 i timmen.

- Vi är väldigt uppskattade. De tycker att det är häftigt att vi inte skäms över våra kroppar och har humor, säger 51-åriga Fröken oktober, Tracia Stewart, till Verdens Gang.

Nu ska Disney göra en film om fröknarna. Inspelningarna påbörjas i norra England nästa år. Damerna hoppas att de kända skådespelerskorna Brenda Blethyn, Julia Walters och Judi Dench ska ställa upp som bystrippor.

På gång är även en specialkalender i storformat, vilket bekymrar en av fröknarna:

- Större kalender betyder större rumpa, säger Fröken Februari, Angela Baker till Verdens Gang.

Hanna Blanksvärd