Restaurangen var koloniserad av brölande babianer

RELATIONER
Unni Drougge, 44, är journalist och författare.

Tänk er en tjej med talfel som babblar högljutt med allt och alla. Hon har svårt att fästa blicken och har omkull saker där hon klumpigt vältrar sig fram. Dessutom luktar hon illa. Är hon inte oemotståndlig? Ettdrömligg?

Nähä. Byt då kön på denna varelse och ni har en vanlig snubbe mitt i fredagsfyllan. En kille som stärker sig med alkohol för att fixa kvällens ragg.

Övertygad om att vara guds gåva hojtar han glatt åt alla honkönade inom synhåll. Men den enda som möjligtvis nappar är den lika packade kvinnliga motsvarigheten. Hon som supit killarna läckra matchar honom som krökat kvinnorna vackra. Krake söker make.

När jag förra fredagen tog ett sent X2000 till Göteborg hade tåget förvandlats till en fylleklinik. Flockar av överförfriskade drullar drällde skrålande fram och tillbaka i vagnarna och föll då och då ner i någons knä eller trampade damer på tårna. Restaurangvagnen var koloniserad av brölande babianer. För att navigera genom stanken av svett och dålig andedräkt från dessa elakartat uppsvällda självförtroenden skulle man behöva Moder Teresas tolerans. Och personalen borde definitivt ha dubbelt betalt för att extraknäcka som mentalskötare.

Hur har en så stor andel av vår manliga befolkning kunnat ledas in i villfarelsen att de har större chanser att charma det motsatta könet om de gör sig så osexiga som möjligt?

Det sägs att vin lossar tungans band - men följden blir taskig artikulation av pinsam dynga. Det sägs också att ingen dansar nykter, men de onyktra knullar lika uselt som de dansar. Och ett taskigt ligg gör ingen glad.

Fulla snubbar luktar skit, snackar skit och ser ut som skit, så enkelt är det. Låt mig därför ge en kort lektion i konsten att plocka flickor:

Håll käften och var nyktra! Sexigare än så blir ni tyvärr inte.