Reporter utan hjärna gör sitt årliga skandalscoop

RELATIONER
Krönikör: Arne Höök, 45, är biträdande redaktör för Aftonbladet Kvinna

H&M-flickan är julens stående skandal. I år heter hon Claudia Schiffer och beskrivs av rasande debattörer som en liv- och hårlös Barbiedocka, en anorektisk representant för det sämsta av det sämsta i vår tids allt magrare kvinnoideal.

Jag tycker det är svårt att bli upprörd. Möjligen kan jag und-ra hur H&M tänkt, bilderna är dåliga och en stjärnmodell som Schiffer borde kunna skänka mer sex i jul än detta. För övrigt kan jag avslöja att Claudia inte är helt hårlös. På internet fanns (finns?) för inte så många år sedan en hemsida där man kunde spela klädpoker mot supermodellerna, jag vann mot Schiffer med ett tvåpar och har följaktligen sett allt. Hon är inte äkta blondin.

Samtidigt som H&M-debatten rullar vidare utspelar sig en helt annan årlig julskandal: ett liten obehaglig varelse av okänd art och ursprung tar sig in i Kungahuset. Skurt i TV 3 får sitt årliga scoop och kan krypa upp i drottning Silvias knä. Skurt är för hovet den perfekta reportern, han är helt utan hjärna och han pratar långsamt.

Elisabeth Tarras Wahlberg i kungahusets presstjänst borde i rättvisans namn ge något annat och mer begåvat tv-djur/varelse chansen till intervju. Kanske kunde man återuppliva Drutten & krokodilen? Andy-Pandy? Televinken?

Elaka tungor här i tidningshuset säger att SVT sparkar Jörgen Lantz som Björne just för att man vill åt kostymen för kungaintervjuer. De tänker stoppa in Janne Josefsson i björnfodralet.

Årets absolut största julskandal presenterade vi dock på Kvinnasidorna igår: att regeringen förverkligar aktivitetsgarantin för de mest olyckliga arbetslösa. Årets mest cyniska julklapp, och årets citat fick vi från AMS-chefen: ”Korgmålning kan vara det man behöver för att komma ut i arbetslivet.”

ARTIKELN HANDLAR OM