Är det svin vi vill ha?

RELATIONER
Krönikör: Terri Eriksson, 26 är skribent och partyprinsessa

Grabbarna säger att jag inte har någon flickvän för att jag är för snäll. Att jag borde va svinigare. E de så?

Han ser förbryllad ut.

Jag förstår hans förvirring. Om jag var sexton år och fick höra att ingen ville ha mig för att jag behandlade andra schyst skulle jag också känna mig minst sagt förbryllad.

Om jag fått en guldpeng för varje gång jag hört folk säga saker som "Synd att XXX inte har någon tjej. Men han är ju alldeles för snäll!" skulle jag inte sitta här och skriva utan softa på Bahamas med jordens fetaste paraplydrink. Fast ärligt talat kunde jag lätt avvara pengarna om jag bara någon gång fick nöjet att se 15 ton grisfekalier falla ner i huvudet på repliksägaren. Att man står ut med att sprida sån smörja! Tyvärr är det inte ens isolerat tonårsstrunt utan väl spritt i alla åldersgrupper.

Hur kan man vara för snäll för att förtjäna ett förhållande? Kramas man för ofta? Köper man väl uttänkta julklappar, skänker pengar till Stadsmissionen och visar respekt för sina medmänniskor?

Att uppmana en man att vara svinigare är att säga att kvinnor EGENTLIGEN vill bli illa behandlade och att det är manligt att vara en idiot. Personligen utgår jag från att det inte är så. Har jag fel får någon överbevisa mig nu, så ger jag upp och drar mig tillbaka till Uranus eller någon annan plats utan mänskligt liv, för då orkar jag inte mer.

Ett svin är kanske intressant vid första anblicken. Jag fascineras av dem som en antropolog blir entusiastisk vid besök hos ett tidigare okänt folk. Hur tänker de? Vad har de för livsfilosofi, bakgrund, framtidstro? Men mer spännande är det inte.

Ingen människa med självaktning vill vara tillsammans med någon som inte håller ord och tar en för given. Vem vill ha ett svin hemma? Svin hör hemma i stallet och slaktas till jul.

ARTIKELN HANDLAR OM