Visst finns det män som gillar tutthäng och celluliter

RELATIONER
KRÖNIKÖR: Monica Rolfner, 41, manusförfattare.

Hurra för män som gillar mulliga kvinnor! Som tycker det är mysigt med lite att ta i. Som inte har några problem med lite tutthäng, stor rumpa, oplatt mage eller lår med celluliter. De som har förstått att kroppen inte är ett tecken på hur kvinnan är som älskarinna. Som uppskattar egenskaper som humor, ärlighet och intelligens. De finns. Jag vet, för jag har frågat runt lite. Vissa anser till och med att det är slöseri med tid att jaga runt med rakhyveln och vaxet efter ”generande” hårväxt.

”Ser ut som en plockad kyckling och det sticks” var en kommentar om en rakad så kallad bikinilinje och lite till, och vem tycker det är sexigt?! De är inte attraherade av trådsmala nedbantade modeller. (Som förvisso kan vara både intelligenta och ärliga, men det är inte dem den här krönikan handlar om.) Det finns alltså hopp för oss medelålders mullisar också.

Nu talar jag förstås inte om fjortisar (mental eller verklig ålder) utan om mogna, vuxna män. Ibland kan man ju bli lite desillusionerad.

Media framställer det som att alla män bara gillar smala unga tjejer med brösten pekande mot Vintergatan och noll kroppsbehåring. Att de bara bryr sig om hur en kvinna ser ut, inte vad hon har i huvudet. Och visst finns det män som bara vill ha en kvinna för att imponera på de andra hannarna, och det gör man med en vacker kvinna, inte med en liten tjockis. Tror den sortens män och har troligen rätt eftersom de umgås med likasinnade. Tänk vad de missar mycket!

Med kvinnor är det annorlunda. Det är ett känt faktum att vi ofta faller för regissörer, konstnärer och författare, män med lite insikt och djup.

Åtminstone i sina verk... Helt oavsett hur de ser ut. Och de flesta av oss har faktiskt ett rätt ordinärt utseende, och vi är vanligtvis inte så himla kinkiga. Ett härligt leende och humor räcker långt.