Mest överskattade personerna i år: Kungen & Silvia

RELATIONER
Krönikör: Mest överskattade personerna i år: Kungen & Silvia

Året som gick, mina vänner.

Årets gubbsjuka: Ingemar Stenmark. Vad blir det nästa gång, Ingo? Börjar du dejta en spermie, vars ålder inte ens kan räknas?

Årets mest överskattade personligheter: Kungen och drottningen. En upprörd tant ringde hem till mig efter min krönika "Lägg ner dem" och tyckte att jag skulle flytta till Rinkeby i stället för att bo på fina Östermalm. Bor man i faschionabla kvarter får man inte vara emot kungen. Nu vill kungen ha mer pengar till Vickan och man undrar genast vem alla "vanliga" föräldrar ska gå till för att ansöka om mer underhåll till barnen. Framtidsprognos: Kungahuset kommer bara att bli mer och mer populärt, av den enkla anledningen att Victoria och hennes syster är snygga. Vem bryr sig om fula prinsessor?

Årets "Var det ironiskt eller?": H&M:s underklädesreklam med Claudia Schiffer. Förutom några tuffa aktionsgrupper vågar ingen protestera mot H&M-reklamen för tänk om det är ironi och man vill ju inte vara en mes.

Årets besvikelse: att vi inte fick se H&M-chefen Stefan Persson i string på pelare över hela stan. Vaddå, det är ju bara på skoj???!

Årets bok: Kerstin Thorwall: "Jag minns alla mina älskare".

Årets hjältinna: Sara, systern till den kurdiska flickan som blev mördad av sin pappa, som vågar vittna mot sina farbröder. Hon är en förebild för unga tjejer.

Årets antifeminist: Nobelstiftelsen, inte en enda kvinna fick nobelpriset.

Årets ofrivilliga feminist: Göran Persson.

Årets sämsta såpa: Hotel Seger. "Vi tar bara en gammal gubbe och sedan låter vi honom hålla på med en prostituterad tjugoåring och så blir alla skitupprörda och vi får liksom tittare". Tänker de så? Mejla mig någon och förklara hur något så kasst blir till.

Årets hyckleri: Ungdomar får höra att det är FEL och HEMSKT att kalla varandra för könsord. Samtidigt har låten "Mediahora" från dokusåpan Big Brother sålt guld.

Årets gnäll: Jaja, jag tar den själv då.

Årets gnäll: Belinda Olsson.

Now leave me alone.

ARTIKELN HANDLAR OM