Har gubbarna på jobbet trampat dig på tårna?

RELATIONER

Har du sämre lön än grabbarna som gör samma jobb?

Ta hjälp av den nya och tuffare jämställdhetslagen.

Från 1 januari måste företaget bevisa att du inte är utsatt för könsdiskriminering.

Den uppfräschade jämställdhetslagen ska göra det lättare att upptäcka skillnader i lön, arbetsvillkor och utvecklingsmöjligheter mellan män och kvinnor.

Och sätta stopp för skillnader som beror på kön.

Jämställshetslagen gäller både direkt och indirekt diskriminering.

Ett exempel på direkt diskriminering är om Peter söker jobb som barnskötare och får höra att jobbet bara passar kvinnor.

Indirekt diskriminering kan vara att Nina inte får någon tjänstepension för att avtalet endast gäller heltidsanställda. Ett sådant avtal är sämre för kvinnor eftersom de arbetar mer deltid än män.

Jämställdhetsombudsmannen, Jämo, ska se till att den skärpta lagen följs.

- Jag förutsätter att arbetsgivarna kommer att följa den, om de känner till den, säger Agneta Claesson Norell, ställföreträdande Jämo.

Hittills har det varit lite si och så med hur jämställdhetslagen har följts. Enligt en undersökning från SCB saknas jämställdhetsplaner på många arbetsplatser trots att lagen kräver det.

- Vi har märkt att många arbetsgivare har varit osäkra på hur de ska göra. Den nya lagen är tydligare, säger Agneta Claesson Norell.

Vakthunden Jämo kan skälla på två sätt:

Om ett företag inte följer lagen kan företaget hotas med vite, en slags böter.

Om företaget ändå inte skärper sig kan Jämo gå till tingsrätten och få vitet utdömt.

Om en anställd eller en person som söker jobb anser sig ha blivit utsatt för könsdiskriminering kan han eller hon göra en skriftlig anmälan till Jämo. I dag kommer tre av fyra anmälningar från kvinnor.

Jämos jurister försöker lösa tvister på frivillig väg, och många görs upp i godo. Men om det inte går kan Jämo eller anmälarens fackförbund föra tvisten till arbetsdomstolen, AD. AD kan döma arbetsgivaren att betala skadestånd och ogiltigförklara avtal.

Så kan du få hjälp av den nya lagen

Lena Bergman-Esk