Gör min klitoris mig till en vinnare i alla lägen?

RELATIONER
Krönikör: Belinda Olsson., 26, är chefredaktör för nättidningen Sourze

Jag läser i Expressens nya artikelserie om kvinnor att jag är en ”vinnare”. ”Det första könet”. Jag får lära mig att män borde vara avundsjuka på mig och mina medsystrar. Vi har nämligen bättre hjärnor, mysiga bröst och framför allt, läser jag; vi har klitoris. Jag citerar: ”Smart knapp med soft touch-funktion och stötsäker kompaktdesign”. Wow! Som en airbag i en lyxbil. Jag får veta att både män och kvinnor gnuggar mot klitoris ”för mycket, för hårt, för snabbt”.

Artikelserien går alltså ut på att hypa oss kvinnor. Vi är bäst. Vi är framtidens vinnare. God tanke, men vill jag vara det första, främsta könet? Om jag är en vinnare, vem är förlorare? Och hur långt kan mina suveräna bröst och min kissemurra ta mig?

Blir jag en vinnare i löneförhandlingen? Kommer det obetalda hushållsarbetet minska nu? Kommer jämställdheten bre ut sitt parasoll över Sweden? Hela artikelseriens syfte verkar vara att särskilja män och kvinnor, berätta att kvinnor är annorlunda. Och varför inte – likhetsfeministerna (jag själv) ska inte ha patent på debatten om feminism.

Men om man nu ska göra en artikelserie i biologins magiska färger – är det klitoris det ska handla om? Problemet är väl att jag är så obiologistisk att jag inte förstår varför det är så viktigt att påpeka att kvinnor och män är olika. Vi är olika, alla kan se det – get over it!

I går åkte jag taxi. Det var en lurig förare. Läskig var han. Blängde och drog snuskiga skämt och flabbade och mitt hjärta dunkade. Jag är så jävla trött på att känna den här olusten. Att känna rädsla för ”tänk om han försöker något”. Men så kom jag ihåg artikelseriens ord. Som en Stig Helmer i Sällskapsresan använde jag ett eget mantra: Jag är bäst, jag har klitoris och jag är minsann överlägsen och här kommer jag! Men så insåg jag till min stora fasa att om taxichauffören verkligen var ett äckel så var det ju min klitoris han ville åt.