Tur att jag fick veta att musiksmak är könsbunden

RELATIONER
Terri Eriksson, 26, är skribent och partyprinsessa

Jag är så intensivt less på alla presenttips som bygger på schabloner jag inte tror på. Typ att man ska ge mamma en grytlapp på mors dag och en slips till pappa på fars dag.

Min familj är kanske inte representativ, men det måste väl vara fler än jag som har en far som är medlem av föreningen ”Pappor utan slips men som gillar att laga mat” och en mor som brukar gå på möten hos ”Mammor utanför kök”?

December har varit en lång

orgie i obegripliga förslag på

presenter. Det var skumbad till mamma och borrmaskin till pappa (Badar inte pappa? Nej naturligtvis inte. Han är ju så upptagen med att borra hål i alla möbler!).

Skivaffären satte upp en stor skylt med julklappstips. Ett litet utdrag;Till mamma: Marie Fredriksson, Enya.Till pappa: Beatles, Ulf Lundell. Syrran: Bubbles, Backstreet Boys. Brorsan: Eminem, Latin Kings.

Tänk, och här har jag gått omkring som ett fån i alla år och inte fattat att musiksmak var könsspecifikt! Jag har Beatles, Eminem och Latin Kings, men ingen kuk! Vilket fruktansvärt misstag! Kan jag få lämna tillbaka skivorna och byta dem mot lämpligare mysmusik?

Eller är det oåterkalleligt och jag måste börja odla mustasch som straff för min totala brist på kunskaper?

Kompisen hävdar att jag inte behöver oroa mig. Hon har bevis för att hela listan är felkonstruerad. Eftersom den uppenbarligen är hämtad från the fucking stenåldern, möjligen inlånad från Historiska museet, så är det omöjligt att Beatles, som enligt vår mening slog igenom på 1960-talet, har hamnat där.

Hon går och sörjer över vilken tragisk jul detta måste ha varit för flickor som hellre lyssnar på Black Sabbath än Lisa Ekdahl. Och pojkar vars största idol är Barbra Streisand!

Jag är som vanligt ledsen över att min farmor på spanska landsbygden är död. Annars hade jag haft det stora nöjet att få se hennes förvirrade uppsyn när hon – allt enligt skivaffärens rekommendationer om vad en farmor bör föräras – packade upp Roger Pontares senaste platta.