Snälla systemet, jag kräks hellre än har ångest

RELATIONER

Som ni alla vet så hade ju systembolaget kräkmedel i sina drycker förut.

Speciellt i Kir och Liebfraumilch. Det tog dom som tur var bort när jag va runt 25. Men nu har dom typerna lagt i ett annat medel. Nåt flera gånger värre.

Nämligen ångestframkallande medel. Ett mycket slugt verkande pulver som inte slår till förrän ganska exakt klockan tre dan efter.

En vanlig lördagsmorgon: Du vaknar upp pinknödig och med torr mun runt elva. Det är väl inte så farligt. Pinka, drick vatten och du är på banan igen. Du kan tänka tillbaka på kvällen och skratta lite. Du kan planera vad du ska göra denna lediga dag. Du kan njuta av tanken på vad du ska svulla i dej, man får nämligen äta vad man vill dagen efter (personlig regel – låna gärna).

Att va bakfull är väl inget. Jag går ut i kväll igen.

Ha! Idiot. Klockan har blivit tre. Ditt liv tog just slut.

För det är precis så det känns när systembolagets ångestframkallande bakfyllepulver drar igång. När det stora vemodet rullar in. Aldrig är man så ledsen som dagen efter. Eller så fragil. Det räcker med att ett glas går sönder när du diskar för att ditt liv ska följa med diskvattnet ner i avloppet.

Man vet att folk pratar skit om en bakom ryggen på jobbet och man vet att man inte har uträttat något av vikt i hela sitt utsiktslösa liv.

Men framförallt vet man att man aldrig ska dricka mer. Och det är väl det som är poängen med systembolagets illvilliga plan.

Det var därför dom bytte ut kräkmedlet. För att när man väl hade kräkts så hade det onda försvunnit. Det var fortfarande bara i början på helgen och en tvådagarsfylla kändes inte alls omöjlig. Det var tider det.

Snälla systembolaget – byt tillbaka till kräkmedel, det är fredag i dag.