Onanera mera – och få bättre sexsjälvkänsla

RELATIONER
KRÖNIKÖR: Monica Rolfner, 41, manusförfattare.

Onani borde uppmuntras från skol- och föräldrahåll. Inte skuldbeläggas, förbjudas och göras snuskigt. Om det behandlades lika naturligt som det är, hade vi kanske färre sexbrott.

Vad jag tycker är vettigt är att först lära sig hur man själv ser ut och fungerar, sen hur motsatta könet funkar. Sen kan man ha samlag. Som att ta körkort ungefär. Man börjar inte med motorvägskörning.

Det är nämligen bra om man vet var saker och ting sitter först, så man inte kör i diket. Och så ger de ut broschyrer om analsex!

Vad hände med handbok 1A? Det blir liksom som att försöka skriva innan man lärt sig bokstäverna. Fel ordning.

Grekland 1982: Costas frågar Anna om hon vill gå ut på stranden och ta lite luft. Hon vill inte. Han vill hångla och det vill inte hon. De har känt varann i ett par dagar bara. ”Om vi går till stranden kommer vi att lära känna varann bättre”, hävdar han och hon tycker sig ha hört precis det förut. Kanske från hans storebrorsa kvällen innan.

Ska de inte gå till stranden i alla fall? Hon kontrar och

frågar vad de ska göra där som är så spännande. ”Du skulle kunna göra det skönt för mig” svarar han. ”Om du lovar att du gör så det går för mig också, så är det väl okej” säger Anna.

Detta var 1982 och han skrattar säkert än. Hade aldrig hört talas om nåt liknande. Hon var ju tjej! Det var inte utan att Anna kände sig lite mallig. Här var tjejen som vågade visa sin sexualitet, även om ingen förstod det just där och då.

Med denna lilla anekdot vill jag bara berätta att man med

lite enkla ”självstudier” förhoppningsvis får bättre ”sexsjälvkänsla” och då törs man både säga nej och ställa krav.

Viktigt borde också vara att få unga porrkonsumerande killar intresserade av att vilja bli bra älskare, inte påsättare. Analt eller annorstädes.

ARTIKELN HANDLAR OM