Tillbaka - med högre lön och bättre villkor

Operationssjuksköterskor i Luleå och Boden sa upp sig i protest - det lönade sig

RELATIONER

LULEÅ

För ett och ett halvt år sedan slutade 35 operationssjuksköterskor i Luleå och Boden i en protestaktion mot arbetsgivaren.

I dag är hälften av dem tillbaka igen. Med höjda löner och bättre arbetsklimat.

Foto: ALF LINDBERG
Operationsavdelningen på Sunderby sjukhus i Luleå fick hyra in personal för att täcka upp för de operationssjuksköterskor som sagt upp sig i protest.

Den 1 september 1999 slutade de 35 operationssjuksköterskorna i Luleå och Boden. Huvudorsaken var att arbetsgivaren inte gick med på deras krav på kraftigt höjda löner. Hela Sverige kunde följa deras kamp och massmedia jämförde det med gruvstrejken i Kiruna i slutet på 60-talet.

Men vad hände sedan?

Kvinna har besökt operationsavdelningen på Sunderby sjukhus i Luleå.

- Det känns jättebra att gå hit i dag, säger operationssjuksköterskan Christina Ekström.

Den 16 mars 1999 deklarerade hon och de andra operationssjuksköterskorna att de tänkte säga upp sig om de inte fick gehör för sitt krav - lägst 18 000 kronor i månadslön och en lönetrappa på 500 kronor per anställningsår.

Flera sjuksköterskor på andra avdelningar följde deras exempel. Men inte på någon annan avdelning var det så många som verkställde sina uppsägningar som på operation.

Samtidigt som sjuksköterskorna slutade öppnade Sunderby sjukhus under stora festligheter sina lokaler hösten 1999. Europas modernaste sjukhus fick börja sin historia med stor sjuksköterskebrist, som måste lösas med hjälp av personaluthyrningsföretag.
Det känns jättebra att gå hit idag

- Vi har inte räknat på merkostnaden, men det har blivit mycket dyrare än att ha fast personal, säger personalchefen Jan Johansson.

Men situationen för operationssjuksköterskorna ljusnade. Genom att använda pengar från det så kallade verksamhetsutrymmet lyckades landstinget höja lönen för samtliga operationssjuksköterskor. De som nyanställdes kunde därför börja med löner på mellan 18 000 och 21 000 kronor.

Ändå anser inte Jan Johansson att uppsägningarna hade gått att undvika.

- De gick ut med 40-procentiga lönekrav och det fanns ingen möjlighet att gå med på det.

Christina Ekström var en av dem som sa upp sig och slutade, men för hennes del blev bortavaron inte långvarig.

- Jag var tillbaka efter en månad. Jag har småbarn och kunde inte börja i något uthyrningsföretag för då måste man vara beredd att resa, förklarar hon.

Och hon var inte ensam. Av de 35 som slutade kom 18 tillbaka redan samma höst. Sju kom tillbaka under våren och sommaren år 2000. 22 operationssjuksköterskor utöver dessa har anställts och i dag behöver landstinget bara hyra in sex personer från bemanningsföretag till operationsavdelningen.

Att operationssjuksköterskorna trivs bättre idag beror inte bara på att lönerna har höjts. Satsningar på medinflytande och utbildningar har också fått personalen att trivas bättre.

Christina Ekström vill dock inte direkt beskriva det som en seger.

- Det har blivit mycket bättre, men många har ju inte kommit tillbaka. De har bytt yrke eller stannat i bemanningsföretagen.

BAKGRUND/ Vårduppror

Ulrika Vallgårda

ARTIKELN HANDLAR OM