Nu heter de coolaste killarna som underklassen

RELATIONER
Arne Höök, 44, är biträdande redaktör för Aftonbladet/Kvinna

När jag var ung, någon gång mellan perm och krita, skulle jag en fredag lifta med en kompis till Göteborg. Vi tänkte hälsa på en rätt mysig tjej som flyttat dit och hade en hel dag på oss, men klockan fem på eftermiddagen hade vi inte kommit längre än till Norrköping. Då gav vi upp, gick och köpte en kasse Falcon och satte oss i Stadsparken. Inom ett par timmar kände vi flera i Norrköping – Påsen, Kolan, Knacken och andra killar i vår ålder som hette just sånt. Vi hade inga efternamn.

Nu har något hänt. När jag läser i Aftonbladets Pulsbilaga om hippa ställen att gå på så är det just de här namnen som dyker upp som arrangörer och artister. Det är Lärkan, Blomman, Knubbe, Tengen, Vazze, Stumm och Råkk-Marie som gäller. Och Roger no Moore och Bomben, och Groover och Staff och Bruzze. Sedan finns det en som heter Danne och som verkar klonad för han är överallt, han kör fransk house med Micke & Nicke på Bonden Bar och samma kväll lirar han indie och wimp med Kruus på Zoo och d&b med Twana på Squadruple.

Robo, Steel, Remington och D-Wike har nyss dragit igång nya Lock Stock. ”Det finns inga klubbar som spelar bara uk-garage och two-step nu”, säger Robo.

Det måste vara det här med oss femtiotalister, att vi var för få och klena och inte kunde släppa gräsmattorna, Påsen och Kolan blev kvar under träden i någon stadspark, fastnade i öl och för många Fälldinare. Det blev aldrig hippt som nu att vara Knubbe. Nu är det ”extreeeemt hippt” säger våra unga nöjeschefer, fast inte ens de vet riktigt, riktigt säkert vad Robo och Steel och Blomman och Roine har för sig vid skivspelarna på inneklubbarna.

Själv undrar jag mest hur den där Danne gör. Han måste vara otroligt snabb.