Skulle du låna ut ditt barn till pedofiler?

RELATIONER
Terri Eriksoon, 26, är skribent och partyprinsessa

Polisens ingripande mot den nyligen avslöjade pedofilringen har fått pedofildebatten att blossa upp igen. En forskare i södra Sverige har kritiserat uppmärksamheten kring detta och liknat vår tids skräck för pedofiler med häxjakt. Han menar att det vore förståndigare att låta pedofilerna titta på sina bilder så minskar risken för att de begår övergrepp.

Jag förstår vad han menar. Problemet är bara att det är så förbannat dumt. Det finns nämligen en jättehake. Bilderna är inte oskyldig blöjreklam där små skära bebisar skrattar och kramar varandra.

Bilderna visar grova sexuella övergrepp på barn. Om man ska låta pedofilerna titta på dessa bilder måste man offra några barn för att fotona överhuvudtaget ska kunna tas. Vilka barn ska offras för att andra ska räddas? Är asiatiska barn mindre värda? Ska vi använda oss av minderåriga från krigsdrabbade områden (de är ju så vana med elände)? Kanske forskaren själv vill låta sin avkomma ställa upp på en session?

Det är möjligt att de barn som redan fått sina övergrepp förevigade skulle samtycka till att bilderna spreds runt jorden för att världens pedofiler inte ska leta efter nya barn. Vad gör man inte i solidaritetens namn? Fast jag vet inte om vi kan vara stensäkra på deras samtycke.

Förresten, varför stanna vid pedofili? Det finns många andra sexuella perversioner. Det här kan bli en stor statlig industri. Barn går inte runt och drönar på somrarna utan får välbetalda sommarjobb. Arbetslösheten bland vuxna sjunker. Jag ser redan annonserna i Platsjournalen framför mig: ” Våldsporr! Var med i en snuffmovie – för att motverka att andra råkar lika illa ut som du! Tveka inte, ring nu! Kollektivavtal finns.”

Vi har redan läkare utan gränser. Nu har vi en ny organisation på gång; Forskare Utan Några Som Helst Gränser.

Terri Eriksson