Jag funderar på att betala min fru för att städa hemma

RELATIONER
Krönikör: Arne Höök, 44, är biträdande redaktör för Aftonbladet/Kvinna.

Jag funderar på att lägga ut städningen på entreprenad. Min del alltså. Eftersom jag tjänar mer än min fru är det väl en rimlig tanke, det blir ju dyrare för familjen att låta mig städa. Det är bättre att jag betalar henne en summa per timme eller kvadratmeter. Med tiden får hon också större vana och blir en bättre städare än jag. Då tjänar vi ännu mer på arbetsuppdelningen.

Alldeles extra mycket tjänar vi på att min fru bildar ett bolag, typ Firma Household Companion AB, så hon kan dra av dammsugare, Ajax och golvmoppar i deklarationen. Och när vår dotter vuxit till sig kan hon bli anställd, förlåt underentreprenör till min fru.

Ett annat område man kan lägga ut på sin fru är själavården. Hon är förträfflig på att trösta mig när jag är ledsen och det är en rätt fånig tanke att den servicen ska vara gratis. När hon kan ha ett bolag Sister Mercy AB.

Matlagningen har jag också funderat på. Om min fru driver det i bolag kan jag betala henne med rikskuponger och hon kan skriva av spisen på tre år.

Nu undrar ni förstås vad min fru och dotter ska göra med alla pengar de kommer att tjäna på mig. Det har jag tänkt ut, pengarna kan de placera i ett fondförvaltningsbolag som jag ska driva. Där kan pengarna arbeta istället för att ligga och samla damm i förklädesfickor och spargris.

Dessutom måste de ju betala lokalhyra för städskåpet.

Om vi flyttar till Tyskland, där bordeller är lagliga, kan min fru och jag till och med sälja nätterna åt varandra, för vad jag fattar tjänar vi båda mer ju mer vi säljer ut. Allt blir billigare och bättre.

Sådana här fantastiska idéer borde man förstås ta betalt för. Fast det gör faktiskt inte Kristina Axén Olin, socialborgarråd i Stockholm som vill lägga ut socialtjänsten på entreprenad.