”Se nätet som en bar”

Helen, expert på nätdejting, tycker att man ska mötas så fort som möjligt

Foto: Mats Fogeman
Daotrn är också en mötesplats för kärlek. Personerna på bilden har ingenting med texten att göra.
RELATIONER

Det finns ganska många ställen att träffa någon på. Ett av dessa ställen är Internet. Det vet Helen som har varit flitig besökare av dejtsajterna.

- Jag har träffat ett tiotal på nätet, två av dem har jag haft längre förhållanden med.

Helen har mest positivt att säga om nätdejting. Några skumma typer har hon aldrig stött på eftersom det ofta är lätt att utröna i texterna om något är galet. Däremot har hon träffat fel typ:

- En kille skrev ett sexigt mail. På samma gång verkade han seriös, så jag föll för det. Jag träffade jag honom men han var sååå fel. Han var gift och ingenting stämde. Dagen efter skrev jag ett mejl och berättade vad jag tyckte och då svarade han att jag inte hade behövt säga det, det syntes mer än väl på mitt kroppsspråk!

Trots att Helen bara upplevt en mardrömsdejt har hon börjat tröttna på att dejta på nätet. Hon tycker att det är ett ganska svårt sätt att umgås på, och sedan nyår dejtar hon en kille.

- Det är svårt att nätdejta för man vet väldigt mycket om personen innan man träffar den. Personen kan ha talat om sin innersta längtan innan man träffas, man börjar lite i fel ände. Går man på krogen så träffas man ju först och börjar sedan lära känna varandra. På nätet är det tvärtom. Det krävs mycket mer av en.

Till dem som vill börja nätdejta ger Helen lite goda råd

- Se det som en bar, ett ställe för möten. Skriv inte så mycket innan ni träffas utan försök mötas ganska snart. Jag brukar skriva mejl cirka tre till fyra gånger och ringa ett par gånger, sen träffas. Håller man på för länge med att mejla så skruvas förväntningarna upp till max. Då kan det inte bli bra.

Säger en som vet.

Karin Schmidt