Sorry, Brad och Britney, vi tänder på vår partner

När det gäller sex drömmer vi helst om vår käresta

RELATIONER

Pamela Andersson och Brad Pitt göre sig icke besvär. När det gäller drömmar om sex vinner den egna partnern överlägset.

Det tycker en tredjedel av männen och drygt hälften av kvinnorna i Aftonbladets nätenkät.

Foto: AP
Britney Spears, Pamela Anderson, Brad Pitt och Sean Connery har inte en suck.

Det finns gott hopp om att blåsa liv i kärleken på Alla hjärtans dag i många svenska hem. Aftonbladets nätläsare föredrar nämligen att partnern spelar huvudrollen i de erotiska drömmarna - framför kända skådisar och musiker.

– Jag är inte överraskad över det. Fantasierna kan säkert gå i andra riktningar och handla om människor man ser omkring sig, till exempel på bussen. Men när sexdrömmarna blir mer köttsliga så handlar det oftast om den egna partnern, säger Olle Waller, sexolog.

Bland männen, 3737 svarade, är det 34,4 procent som helst drömmer om sex med sin partner medan amerikanska stjärnskottet Britney Spears gör att 20,5 procent av nätläsarna blir upphetsade, tätt följd av den något äldre skådespelerskan Salma Hayek.

– Det handlar mer om ikoner, att jämföra med flickors svärmeri. De flesta skulle bli rädda och nervösa om de kom i närheten av dem i den riktiga världen, säger Olle Waller.

Bland kvinnorna, 2009 svarade, är det drygt hälften som helst hänger sig åt sin partner även i fantasins värld. Bland de som väljer en mer ouppnåelig man att drömma om ligger skådespelaren Brad Pitt i topp med 18,6 procent. Därefter kommer den distingerade Sean Connery på andra plats.

– Att Brad Pitt är en dröm för många kvinnor förstår jag verkligen, han är ett energiknippe. Han är en hårding samtidigt som han är en sårbar, vilsen pojk. Många vill nog ta hand om honom.

Sexiga underkläder och högklackat

– Att många sedan väljer Sean Connery är en eloge till kvinnan. Det är ungefär som när Sven Wollter blev Sveriges sexigaste man - kvinnorna kan se bortom ungdom och yta, säger Olle Waller.

Den ultimata sexdrömmen borde vara den egna partnern iförd sexiga underkläder och gärna höga klackar. Drygt en fjärdedel av de som fick frågan: Vad tänder du på? svarade de klassiska attributen sexiga underkläder och högklackade skor. 3569 personer svarade.

– Just när det gäller att tända sexuellt på något så handlar det ofta om något visuellt i första hand, säger han.

Intelligens och humor verkar som en pulshöjare för en femtedelen av nätläsarna, lika många går i gång när de ser nakna kroppar.

– Humor behöver lite mer tid men många säger att ett levande intellekt, någon slags känsla av att man varit med är väldigt sexigt. Glada människor är vackra människor, säger Olle Waller.

Erotiska drömmar och fantasier är en livsnödvändighet och uppkommer helt naturligt:

– Jag tror att det handlar om någon slags vila, det motverkar stress. Även om man ville - hur skulle man kunna låta bli?, säger han.

Sexdrömmar och turn-on:s

Annika Sohlander

ARTIKELN HANDLAR OM