Jag har fått en överdos av utveckling

RELATIONER
Dan Panas, 32, är journalist på Aftonbladet

Mutationer - vi kan inte överleva utan dem.

Frågan är om vi kan leva med dem.

När det blev akut gräsbrist på savannen för några hundratusen år sedan föddes giraffer med längre halsar som kunde beta i träden. Arten anpassade sig och levde vidare.

Toppen. Men tyvärr verkar det som om utvecklingen också påverkar det psykiska klimatet.

En tidig morgon för inte så länge sedan fick jag en överdos av evolution på väg till tunnelbanan. Ensam på en ödslig raksträcka hör jag klappret av högklackat bakom mig. Jag väjer mot vägkanten och förbereder mig på en omkörning - som aldrig kommer. I stället dyker en medelålders kvinna med tajt och ganska kort kjol upp jämsides med mig. Hon är inte på väg förbi. I stället ber hon mig att öka takten för att hon, som hon säger, känner sig lite obekväm med att jag ska titta på henne bakifrån.

Jag är förstummad - och lyder. Något alternativ existerar inte eftersom jag är en fin kille som inte vill ha "snuskgubbe" stämplat i pannan. Men perspektivet är ju hisnande.

Rumpor och tuttarmed inbyggda örfilar och fluktsensorer - det är alltså hit sexismen tagit oss.

Och eftersom kvinnan går i bräschen för utvecklingen kan man ju bara föreställa sig hur det blir när männen följer efter.

Vi kommer att bli blinda som mullvadar för att inte riskera att devalvera kvinnans värde med våra smutsiga blickar.

Men det kommer inte att stanna där. "Homo Sexistus" med sin ständigt dreglande mun lär kompensera sin löjligt usla syn med en kuk som har både hjärna och ögon.

Och bygga fallosliknande skyskrapor, arrangera manskurser, runka bulle, hårdplugga porrtidningar "

Är vi redan där?

Oj.