Kvinnor tvingas skriva på att inte föda barn

Arbetsgivarna kräver ”bebiskontrakt” av unga kvinnor innan de anställs

RELATIONER

Unga kvinnor tvingas skriva på ”bebiskontrakt” när de söker jobb.

Genom underskriften lovar de att inte skaffa barn under de första anställningsåren.

– Att det finns arbetsgivare som ställer en sådan fråga är helt vidrigt, säger Per Wallberg på HTF.

Foto: ANDREAS LUNDBERG
Kondom = anställningsskydd? På måndagen fick alla riksdagsledamöter en kondom med denna text i brevlådan. Avsändare var Tjänstemannaförbundet HTF. Kondomen är en del i en kampanj mot diskriminering av gravida kvinnor i arbetslivet.

På Tjänstemannaförbundet HTF är problemet numera välkänt.

– Jag har jobbat som ombudsman i 20 år och jag kan lova att det här ofoget ökar på arbetsmarknaden, säger Per Wallberg som är regionchef i Östergötland.

Dit ringer unga kvinnor flera gånger i månaden för att höra om det verkligen är rimligt att de ska skriva på ett så kallat bebiskontrakt.

– Svaret är givet: Man ska aldrig ingå den här typen av överenskommelser. De är inte förenliga vare sig med lag, avtal eller god sed på arbetsmarknaden. Dessutom kan ingen människa lova en sådan sak.

Det är oftast unga kvinnor som hör av sig. De vet inte hur de ska hantera en situation där barnlöshet sätts som krav för att få drömjobbet. Däremot har någon man aldrig ringt Per Wallberg med liknande ärende. På HTF tror man att mörkertalet är stort, eftersom de som faktiskt skriver under kontrakten aldrig hör av sig.

– Vi tror att många fall leder till en överenskommelse. Kvinnorna känner sig pressade och skriver under, eller nickar på fel ställe.

Kontrakten kan se olika ut, men de bygger alla på samma tanke: att man lovar att inte sätta barn till världen. Ett vanligt scenario är att villkoret för en kvinna att få en tjänst är att hon lovar att inte ”utsätta arbetsgivaren för föräldraledighet” under de första åren.

– Det är inte svårt att föreställa sig hur det känns när man sökt ett arbete man gärna vill ha, och det hänger på den självklara rätten att sätta barn till världen om man ska få jobbet, säger Per Wallberg.

Det finns också fall där kvinnor tvingas skriva på ett kontrakt för att företaget ska satsa på dem och ge dem vidareutbildning på de företag där de redan arbetar.

Än så länge har inget fall drivits i domstol. Mycket beroende på rädsla.

– Många människor är ängsliga och rädda för att ta upp det här. När kvinnorna ringer måste vi lova att inte höra av oss till kvinnans chef.

– Att många människor som tar kontakt inte vill att saken ska drivas vidare gör det ännu mer problematiskt. En sådan här sak måste komma upp till ytan, säger Per Wallberg.

Just nu arrangerar HTF en kampanj för en mer barntillåten arbetsmarknad. Förutom problemen med bebiskontrakt uppmärksammar de att kvinnor blir uppsagda när de berättar att de är med barn eller blir omplacerade under föräldraledigheten.

FAKTA/Jämställdhetslagen

Christina Larsson