Fråga innan du tafsar på en kille nästa gång

RELATIONER
Krönikör: Belinda Olsson, 26, är journalist och redaktör för boken Fittstim.

Jag är en kille som går i sexan. Det är så här att två tjejer i min klass gillar mig men inte på något bra sätt. Så fort vi blir ensamma med varandra tar de mig på rumpan eller tafsar på gylfen. Det här gör mig jätteledsen och jag tycker inte att det är roligt att vara i skolan längre.

Hur ska jag få dem att sluta?

Jag hajade till när jag såg den här insändaren i Expressen.

Hade man bara bytt ut "kille" i sexan mot "tjej" i sexan och "två tjejer i min klass" mot "två killar i min klass" så - voilà - hade man haft en verklighet som inte är främmande för många tjejer.

Minsta gemensamma nämnare för många av oss är minnen av att bli dragen i behåbanden (skratta med fastän det kändes obehagligt), händer som nöp hårt mellan benen (bita ihop för att inte börja gråta).

I dag satsas, med rätta, mycket energi på att få tjejer att inse att deras kroppar tillhör dem själva och därmed också beslutanderätten över kroppen.

Men det kanske är dags att ta ett snack med killarna också.

För vem pratar om att även unga killar kan utsättas för sexuella trakasserier, eller att vuxna män också får huvudvärk om kvällarna?

Det är just det här som feminism i dag handlar om. Att spränga könsrollskostymerna, att se till att både tjejer och killar får frigöra sig på alla möjliga sätt och att vi får vara exakt hur fan vi vill.

Utan att någon ska kunna tala om för oss hur vi ska vara.

Och tjejer ska ge fan i att tafsa på killar som inte vill likväl som killar ska ge fan i att tafsa på tjejer som inte vill.

Hur vet man om någon vill eller inte vill, då? Fråga innan du tafsar nästa gång.