– Sexigheten är en roll jag spelar

Hon är modellen som blev sångerska. Nu gör Victoria Silvstedt filmkarriär – och visar vårens färgstarka mode, exklusivt för Aftonbladet Söndag.

RELATIONER
Foto: ANDREAS LUNDBERG

Vilket plagg kommer absolut att finnas i din vårgarderob?

– Definitivt ett par vita snygga byxor. Och en hel del plagg i rosa, blått och andra tuttifrutti-färger. Hemma går jag alltid i jeans och t-shirt. Då bryr jag mig inte så mycket.

Har du någon gång upplevt att du varit helt fel klädd?

– Ja, när jag gick till MTV Music Awards i en jättefin långklänning av ljusrosa silke. Alla andra var klädda i slitna jeans. Jag gick omkring och kände mig helt fel hela kvällen.

Hur träffades du och din nyblivne man Chris?

– Det var för fyra år sedan, han gjorde en intervju med mig för en amerikansk tv-show. It was love at first sight. Han är min tvillingsjäl.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag har precis spelat in en film i Kanada. Det är en av mina första stora roller. Filmen heter Out cold och är en helt galen snowboard- och skidkomedi.

Vad har du mer på gång?

– Det är fullt upp, film efter film. Jag är med i en italiensk film också. Body guards, där jag och Cindy Crawford spelar mot varandra. Och nyligen spelade jag med i en tv-komedi.

Har du lagt ned musiken?

– Nej, jag spelar in en ny singel som kommer ut till sommaren.

Hur får du dina jobb?

– Det är många som ringer upp, men ibland måste jag gå på auditions. Det finns inget värre. Jag har auditionsskräck.

Du är ett sexobjekt. Upplever du att folk inte tar dig på allvar?

– Det är en sak man får acceptera. Sexigheten är en roll jag spelar. Det är bara i Sverige jag får jobbiga kommentarer. Men då är killarna oftast fulla.

Victoria Silvstedt

Isabelle Hedander