Så blir du en flirtmästare

RELATIONER

När vi blir attraherade tar kroppsspråket över.

En blick eller en gest och vi känner att något är

på gång.

Så här blir du en riktig proffsflirtare.

Foto: Andreas Lundberg

 Att flirta är som att leka med elden utan att brinna upp.

Undersökningar visar att efter 30 års ålder så ser vi

flirten som en krydda i tillvaron. Hos yngre ses flirten som någonting som kan leda till en relation. Hur kan man då veta om flirten går hem eller ej?

Pupillen vidgas. Du drar handen genom håret och rättar till kläderna. Det ligger något förväntansfullt i luften.

Flirten talar sitt eget språk. När vi blir attraherade tar kroppen över vare sig vi vill eller inte. Ofta är vi inte ens medvetna om vilka signaler vi sänder ut.

Vi kommunicerar till 93 procent med gester, mimik och kroppsspråk. Resten är snack. Hur vi låter i tonläget, vad vi säger och hur vi säger det. De fyra första minuterna i ett möte mellan två människor kan innebära kärlek vid första ögonkastet eller en obestämbar känsla av motvilja.

Vilka signaler vi sänder ut när vi flirtar och vad de betyder har beteendevetare försökt förklara länge. Det första tecknet på att vi är attraherade

verkar vara en omedveten reaktion.

Något vi inte har kontroll över. Flirtar gör man i alla kulturer. Signalerna är mycket lika varandra oavsett var man kommer ifrån.

Alla människor har förmågan att instinktivt tolka kroppsspråket . En flirt är ett sätt att säga: ”Jag tycker att du är fin” eller fråga ”Tycker du att jag är läcker?” Ett sätt att kolla av varandra.

Ina Agency/Agneta Elmegård

ARTIKELN HANDLAR OM