Jag har blivit exakt den person jag inte ville bli

RELATIONER
Dan Panas, 32, journalist på Aftonbladet.

Jag har förberett mig ända sedan jag var i tonåren.

Så efter varje slickad gryta med korv stroganoff, kebabpizza eller gräddsåsig pasta har jag numera svaret redo på tungan om den där anden äntligen kommer och frågar efter min önskning.

Tvättbrädemage och bröstmuskler, tvättbrädemage och bröstmuskler, tvättbrädemage och bröstmuskler"

Men jag kan inte för mitt liv minnas att jag bad om det jag fått: Barbapappa-syndromet.

För er som inte minns barnprogrammet kan jag avslöja att Barbapappa var en rosa klump som kunde anta i princip vilken form som helst och lät misstänkt lik Börje Ahlstedt.

Men Barbapappa kunde som sagt kontrollera sina förvandlingar. Själv står jag helt handfallen inför min grisskära lekamen som sakta men säkert börjar släppa från benstommen.

På något sätt verkar jag utvecklas på samma sätt som en vattendroppe. Axlarna blir allt smalare och allt tycks rinna ner i uppsamlingsstället runt höfterna.

När jag tittar mig i spegeln i dag ser jag exakt den person jag inte ville bli när jag var som mest spänstig och sökande efter manliga förebilder.

Det är värsta grekiska dramat. Och den onda profetian tycks inte gå att stoppa. Hur ska detta sluta?

Jag har mina aningar. Hårväxten har ju redan ballat ur fullständigt. Och som en ödets ironi kompenseras det krypande hårfästet av att stråna på arslet börjat skjuta upp i ett aldrig tidigare skådat tempo.

Flintis, svällande buk och borstig bak.

Slår upp det i djurboken och ni hittar - myrslok.

Äta myror.

Det var alltså det som var meningen med livet, Baloo?

Jag älskar allt jag ser och allt som livet ger.

Trallera.