Läs högt för folk på bussen - eller varför inte sjunga?

RELATIONER
Krönikör: Jonas Leksell, 31, programledare för Myror i Brallan.

Vad är det som håller på att hända egentligen?

Snålhet, individualism och egoism präglar i allt högre grad vårt moderna samhälle. Att hålla vackra och upplyftande upplevelser för sig själv för att då känna sig lite unik och privilegierad har blivit regel.

Devisen delad glädje är dubbel glädje är lika bortglömd som Hollywood Jeans (nej ni kommer inte ihåg dem, där ser ni, men då kan jag berätta att det var högsta modet med Hollywood Jeans när jag gick i femman men det har ni glömt bort precis som delad/dubbel glädje).

Det hela kom för mej när farbrorn bredvid mej på bussen fnittrade till över nåt han läste i sin pocketbok som han höll nåra ynka centimeter från ansiktet som om han var rädd att nån skulle tjyvläsa och därmed tjyvglädjas över nåt som han minsann hade köpt för sina pengar.

Snett framför mej på bussen satt en kille med freestyle och solglasögon och hans fötter rörde sej i takt med en musik som jag heller aldrig skulle få ta del av.

Är det av hänsyn som farbrorn inte läser högt eller glasögonkillen inte har en bergsprängare? Nej, banne mej. Det är snålhet. Behåll det roliga för dej själv annars tar det slut.

Det måste bli en ändring!

Följ med mej på en vandring i en verklighet där Gutenberg tillverkade grälla affischer i stället för enmans trycksaker, nynna gärna Olle Adolphsons "Det gåtfulla folket" för dej själv:

Se där går en gubbe och läser högt ur en bok, en liten bok, som handlar om mat.

Där dansar en flicka fram över torget till Yazoo, från en stereo, som hon bär på sin rygg.

Där står en gumma och gastar ut siffror, som är, hennes bankomatkod.

Där pratar en yngling i högtalartelefon, han pratar om sex.

Alla är glada och de tillhör det givmilda folket.

ARTIKELN HANDLAR OM