- Den rätta finns

Men ni kanske möts först i nästa liv, hävdar Rita Rogers

1 av 4 | Foto: sofia ekström
Tror du att det finns en enda ”rätt” person för alla? Magdalena Olsson, 33, paketerare, Stockholm: – Nja, en del får säkert uppleva det, även om det inte är för hela livet. Man kan nog likaväl träffa den personen när man är 50 som när man är 18. Men det är en svår fråga, varje gång man träffar någon kan det kännas rätt.
RELATIONER

Har du hittat Den Rätte eller Den Rätta?

Finns den personen över huvud taget?

Absolut, skriver Rita Rogers, Storbritannien, i sin nya bok "Själsfränder".

Rita Rogers har varit verksam som medium i Storbritannien i 30 år. Hon blev känd för många när prinsessan Diana gick till henne och frågade om kärleken.

En av de vanligaste frågorna Rita Rogers får är: "Finns det någon person för mig någonstans?"

Hon skriver i boken om sin övertygelse att alla människor har en speciell själsfrände som de är ämnade för. Men bara en enda. Hon menar att alla är förutbestämda av ödet att träffa den personen förr eller senare, men den som har otur gör det inte förrän i nästa liv...

Men hur vet man att det verkligen är rätt?

Det vet man bara, skriver Rita Rogers tvärsäkert.

Agneta Hähnel, beteendevetare och familjerådgivare, hävdar att drömmen om Den Rätte eller Den Rätta är något som de flesta människor bär på. Men hon har inte samma åsikt som Rita Rogers:

- Jag tror inte att det finns bara en enda rätt person för oss på jorden. Visst är det så att två människor kan stämma ihop, men jag tror snarare att det finns flera "Den Rätte". Kanske har de samma personlighetstyp, och en personliga historia som kompletterar den andras.

- Jag har själv levt med min man i 42 år och tror att han är "rätt". Det kändes direkt när vi träffades att något stämde.

Agneta Hähnel tror att många ställer för höga krav på att den älskade ska vara "perfekt".

- Vi letar efter det häftiga, men att hitta rätt handlar mycket om närhet och kommunikation. Om ömhet och tillit, att kunna samtala och komma varandra ännu närmare vid svårigheter. Att passa ihop på ett andligt plan också.

Så vet du att det är kärlek

1. En speciell kontakt känns direkt.

2. Kemin mellan er fungerar.

3. Du känner dig lugn och trygg.

4. Ni vill varandras bästa.

5. Ni kan kommunicera utan ord.

6. Du är alltid dig själv när ni är tillsammans.

7. Du känner att livet är mer värt att leva än tidigare när du träffat den personen.

8. Det kan vara någon du inte alls trodde du skulle falla för.

Cecilia Gustavsson

ARTIKELN HANDLAR OM