Det är faktiskt männen det är synd om

RELATIONER
Arne Höök, 44, är biträdande redaktör för Aftonbladet/Kvinna.

Eftersom det är kvinnodagen i dag tänkte jag skriva om förföljelse av män.

Det uppmärksammas sällan, ty här går vi i media och ni, kära läsare, hand i hand i den politiska korrekthetens namn.

Ta till exempel den stackars Lars Bäck, sakkunnig hos Margareta Winberg. I veckan hudflängdes Lars för att han blivit packad på flygplan och kräkts

i stolen. Han erkände och bad ödmjukt om ursäkt, men hjälpte det?

Jämför med en kvinna, Gudrun Schyman, som också uträttat kroppsliga behov offentligt. Hon är nu ett ansikte (offer) för kvinnlig alkoholism och hjältinna i alla politiska läger.

En annan förföljd man är Björn Rosengren, vars försäljning av Telia beskrivs som skojeri på hög nivå sedan aktien fallit 35 procent i värde på mindre än ett år. Marianne Nivert, vd

i Telia, får för samma resultat utmärkelsen Sveriges Mäktigaste Kvinna och firas med Bindefeldpartaj och hyllningsartikel i Veckans Affärer.

Bästa exemplet i veckan är nog ändå en av Sveriges hyggligaste män, som nu målas ut som knarkapostel efter att han trillat dit på en trolldryck: Skalman i Bamse. En Ica-handel i Stockholm har bannlyst tidningen från hyllorna. Barnombudsmannen (kvinnan) Lena Nyberg tycker Skalman "antyder att vi accepterar narkotika". Undrar därför hur Ams tänkte när de gav starta-eget-bidrag till en häxa för ett par år sedan, eller om jag ska ringa upp biblioteket och be dem bannlysa Alice i Underlandet, hon var mer påtänd än Skalman, jag går ed på det.

I övrigt - såg ni artikeln om att kvinnor går i högklackat för att det ger dem makt?

Det är inte sant. Kvinnor går i högklackat för att benen ska se längre ut.

Leve feminismen 8 mars!

hälsar er krönikör som nu går för att köpa styltor i storlek 45.