Nu slåss alla om Julia Roberts

Alla vill styla ”pretty woman” inför oscarsgalan

RELATIONER

Det börjar bli dags för filmskådisarna att bestämma vad de ska ha på sig på Oscarsgalan den 25 mars. Julia Roberts tvekar fortfarande, och modeskaparna gör allt för att snärja superstjärnan.

Foto: AP
Julia Roberts enkla stil stör modeskaparna som vill se henne i glitter och med mer glamour.

- Alla vill ha henne. Hon är reslig, har utstrålning och har ingen favoritdesigner. Hon bär allt från Vivienne Tam till Calvin Klein. På Golden Globe-galan bar hon Armani, säger Tom Julian, modekommentator på Oscar.com till AP.

Han skulle gärna se henne bryta med sin enkla och sofistikerade stil för att prova på något spektakulärt. Tyvärr finns det en risk för att det inte skulle klä hennes personlighet, säger han.

Tom Julian gissar att Julia väljer en designer med klassisk stil, till exempel Armani. Klänningen lär troligen att ha några få detaljer men kommer absolut inte vara prålig eller skrikig. – Färgen kommer nog gå i kungliga toner som plommon eller bourgogne, säger han.

”Hon saknar glamour”

Julia Roberts enkla stil stör kändisstylisten Phillip Bloch, som bland andra ekiperat den tuffare skådesperskan Lara Flynn Boyle.

- Det är inget fel på Julia Roberts, men vad som stör mig är att hon är så vacker och begåvad, men saknar glamour. Jag skulle göra vad som helst för att få klä henne i något sexigt och roligt – eller åtminstone få pryda henne med storslagna smycken, säger han.

Brian Rennie på Escada tror sig ha den perfekta klänningen för Julia Roberts: en svart- och guldfärgad klänning med bar rygg, huva och långa ärmar.

- Om du ska ha en svart klänning måste du göra något oväntat, säger Rennie, som alltid tänker på hur kläder gör sig framför kameran när han designar aftonklänningar.

Julia går hellre i jeans

Men modeskaparna bör inte göra sig några illusioner. Årets oscarsnominerade skådespelerskor – Julia Robert framför allt – skulle hellre ha jeans än aftonklänning, tror designern Pamela Dennis.

- Det kommer inte att bli några ”Wow!” i år, och det passar mig utmärkt. Jag gillar personliga, stilrena och enkla klänningar som inte drar uppmärksamheten från personen, säger hon.

Pamela Dennis tror att Julia Roberts kommer att vinna en statyett för bästa kvinnliga huvudroll i ”Erin Brockovich” och skulle helst se henne i en vit, draperad klänning med en diamant i håret. Möjligtvis även i en sportig variant: paljettklänning i tweed med långa ärmar.

Hanna Blanksvärd