Startsidan / Wendela

- Jag är noga med att inte utnyttja att jag är chefens fru

Jenny Engström behöver inte vara rädd för chefen.

Det är nämligen hennes man.

- Vi skulle inte kunna jobba ihop om vi inte hade ett så bra förhållande hemma, säger Jenny och Niclas Engström.

”Jenny tänder lätt på alla cylindrar, medan jag tar det mesta kallt”, säger Niclas. ”Vi kompletterar varandra.”   ”Jenny tänder lätt på alla cylindrar, medan jag tar det mesta kallt”, säger Niclas. ”Vi kompletterar varandra.” Foto: Sara Ringström

1994 startade Niclas Engström, 32, en firma som lagar mobiltelefoner åt företag tillsammans med sin bror. Från början var de fyra personer - i dag är de över femtio. Andra halvan av Engströms, Jenny, 29, har hand om ekonomi- och personalfrågor sedan 1999.

De är väldigt nöjda med att vara på samma företag.

- Jag tror inte att det passar alla att ha det som vi, men våra personligheter funkar bra ihop. Vi har helt skilda temperament. Jenny tänder lätt på alla cylindrar, medan jag tar det mesta kallt, säger Niclas.

- Ja, vi kompletterar varandra. Även om jag är envis så har jag respekt för vad Niclas tycker och driver inte saker till sin spets. Vi är båda måna om att den andre har det bra, säger Jenny.

Men grälar de aldrig så att mobilerna ryker?

- Nej, vi bråkar faktiskt väldigt sällan, säger de med en mun.

- Om vi skulle bjäbba om småsaker

hela tiden skulle det inte fungera, säger Niclas.

Däremot ser de många fördelar med att jobba ihop. Att de har lättare att planera fritiden är en - de har två barn, men behöver aldrig i förväg planera hämtningar och lämningar utan ser vem det passar bäst just den dagen. Och så får de bättre förståelse för varandras arbeten.

- Man hör ju om par som aldrig ser varandra. Men om vi inte

hinner ses en kväll, så har vi i alla fall känt varandras närvaro hela dagen, även om vi inte träffas hela tiden, säger Jenny. Och vi förstår båda om den ene måste jobba extra.

Niclas håller med:

- Det är också lättare att ta hänsyn om den andre är trött och grinig när man vet att det varit stressigt på arbetet.

Mycket jobbsnack blir det, även hemma. Men det är inget som de lider av. De tycker bara att det är bra att kunna ta upp det hemma som de inte hunnit prata om under arbetsdagen. Däremot försöker de hålla isär

sina privata roller från arbetsrelationen.

- Jag är till exempel noga med att inte utnyttja att jag är Niclas fru, och att inte gullegulla på jobbet. Man håller en speciell ton där, säger Jenny.

  Blir ni aldrig trötta på varandra?

- Nej, faktiskt inte, tycker Jenny.

- Nja, säger Niclas, om man är slutkörd så kan man behöva vara ifred och känner bara för att sätta sig i skogen ensam. Men så känner väl alla.

   

Cecilia Gustavsson
Senaste TV-klippen
Följ wendela
Om Aftonbladet