Stjärnorna går skilda vägar

1 av 4
Nicole Kidman & Tom Cruise
RELATIONER

Först lägger de ner miljoner dollar på sina bröllop. Och säljer bröllopsbilderna till skvallertidningar.Men vips har de förälskat sig i sina nya motspelare. Hollywoodstjärnorna skiljer sig som aldrig förr.

 I  USA finns en uppsjö av webbsajter för nygifta. Nättidningarna listar relationsråd i samma andetag som bra advokater. Om nu olyckan skulle vara framme.

Ytterligare stöd kan man få i tidningen Divorce Magazine. Här agerar Ivana Trump skilsmässoexpert genom handfasta tips om hur man lyckas med en separation. Pengamässigt. Ivana fick 10 miljoner dollar efter skilsmässan från Donald Trump. Så i det här fallet bör hon vara en pålitlig rådgivare.

Den allra färskaste separationen på Hollywoods stjärnhimmel är den mellan Tom Cruise och Nicole Kidman. Utgången är ännu inte klar och det är ovisst om Kidman kammar hem en jackpot i den här spelomgången.

Den 7 februari lämnade Cruise in en skilsmässoansökan som förebådar en hård strid om miljonerna. Cruise hävdar nämligen att förhållandet dog redan i december 2000, efter 9 år och 11 månader. Enligt amerikanska skilsmässoexperter går den magiska

gränsen för underhåll vid tio års äktenskap. Om Cruise får rätt lämnas Kidman med ett minimalt underhåll med Hollywoodmått mätt.

Kändisarna i USA har gjort vinstgivande skilsmässor till en konst. När Michael J Douglas skilde sig från sin förra fru Diandra gick hon ur äktenskapet med 100 miljoner dollar i plånboken.

Vis av erfarenheten övertalade Douglas nya frun Catherine Zeta Jones att frånsäga sig hälften av hans tillgångar vid en eventuell skilsmässa. Med tanke på Douglas tvångsmässiga vänsterprassel i tidigare äktenskap vore det kanske klokare av Zeta Jones att kräva en extra ersättningsklausul vid otrohet istället.

Hollywoodhunken Kevin Costner är en annan man som har svårt att hålla fingrarna i styr. Costners fru Cindy tröttnade efter att hon upprepade gånger haffat maken med fingrarna i godisskålen. Efter hårda skilsmässo-förhandlingar slutade notan för de förbjudna godsakerna på 80 miljoner dollar. Inte undra på att Costner är tveksam till att gifta sig med sin nya kvinna, blott 23-åriga fotomodellen Christina.

Men det är inte bara i Hollywoods La-la-land som advokaterna är ständigt sysselsatta. Skilsmässor är en mångmiljonindustri i hela USA. Förutom advokaternas annonser fulla av löften finns det flera amerikanska stater som lockar folk med snabba bodelningar.

På glassiga hemsidor utformade som webbshoppar erbjuder man

raska tag med svulstig layout och bilhandlarslogans. Tar det för lång tid att bli av med sin outhärdliga partner i hemstaten kan man helt enkelt säga upp prenumerationen någon annanstans.

Malin Norman

ARTIKELN HANDLAR OM