Nu kan du sms-skvallra med Bridget Jones

Foto: REUTERS
PREMIÄR Colin Firth, Renee Zellweger och Hugh Grant på europapremiären av filmen ”Bridget Jones dagbok”.
RELATIONER

Först kom boken, sen filmen och nu – sms-meddelandet. I samband med london-premiären lanseras ”Bridget Jones dagbok” som följetong i telefonen. Uppätna kalorier, antal drinkar och ragg kan hängivna Bridget-fans ta del av som textmeddelande varje dag.

Foto: REUTERS
Geri Halliwell är ett stort Bridget Jones-fan och dök upp i en uppseendeväckande klänning.

- För singlar som Bridget får telefonen allt större betydelse för kommunikation med andra människor. Via sms kan hennes anhängare nu höra från Bridget oftare än från sina vänner, säger Helen Fielding, författarinnan som skapade Bridget Jones.

Tjänsten består bland annat av personlighetstester, en ”fråga Bridget”-tjänst, Bridget Jones guide i livet och diskussioner om bantning och dejting. Den riktar sig främst till kvinnor mellan 20 och 30 år samt till ”nyfikna män”.

- Jag är övertygad om att Bridget, från att flirtat via e-mejl, nu blivit beroende av att skicka sms, säger Helen Fielding.

Start för Bridget i telefonen planeras äga rum den 13 april då filmen har premiär för allmänheten. I går kväll hade den europa-premiär i London och Renee Zellweger, som har titelrollen, samt hennes manliga kollegor Hugh Grant och Colin Firth var på plats. Men mest uppmärksamhet fick före detta Spice Girls-medlemmen Geri Halliwell som dök upp i en turkos klänning med djupt urringad rygg. Geri Halliwell berättade att hon är ett hängivet Bridget Jones-fan:

- Jag identifierar mig jättemycket med henne och har läst båda böckerna.

I USA, där filmen visades den 2 april, har den fått lysande kritik. Renee Zellwegers prestation har kallats ”oemotståndligt” och ”mycket övertygande”. En revansch för texas-tjejen Zellweger som av engelsmännen inte ansetts passa som den kaxiga singeltjejen Bridget Jones.

Filmen har Sverige-premiär den 18 juli.

Hanna Blanksvärd

ARTIKELN HANDLAR OM