Kändisarnas heta sommarfrisyrer

Släpp ner lockarna och glamma loss i vårsolen. Här är kändisarna i vårens fräschaste frisyrer: Sanna Ekman fick 80-talslockar, Dominika Peczynski klipptes för Rivieralook och Josefin Sundström fick en rockigare stil.

1 av 6 | Foto: SARA RINGSTRÖM
RELATIONER

Sanna Ekman har oftast dykt upp med en snodd om håret baktill eller upptill, och med en oregelbunden lugg. Lite tuff och mycket svensk. Nu får Sanna en ljuvare variant med flera möjligheter till frisyr med rullade lockar och utsläppt. Helt rätt enligt vårens trend.

Gamla trix och frisyrer – med helt nya uttryck. I år finns allt, men allt är inte tillåtet. Det nya är utan tvivel klippningen. Det korta håret kommer stort. Allt från nya punkare till nätta pageklippningen. Och luggen är lååång.

Svart är tillbaka, det bruna består, det röda blommar igen, men det är blondinen som råder. Så naturligt blont som det nu går, inte det superblekta.

Men det är locktången som råder, och helst en grov sådan som bara ger en naturlig lockighet.

Men visst går det trots all fejkad naturlighet att se lite filmstjärneglans från vårens hår. Här finns Rita Hayworths långa vågiga hårgardin, Audrey Hepburns långa snedlugg bakom örat och John Travoltas uppkammade lugg (på tjejer nu förstås).

Många av frisyrerna går att fixa om med sina varierande längder. Och tröttnar man under sommaren är det bara att ta vax efter tvätten och kamma allt stramt bakåt. Eller låta mittbenan synas, i vår gärna zick-zackad.

Så gjordes Sannas frisyr

1. Luggen och överhåret slingades i honungsblont.

2. Sannas medellånga hår klipptes upp.

3. Håret fönades och lockades med locktång i topparna.

4. Caroline fixerade frisyren för att få 80-talskänsla.

Lillemor Dahl, Malin Norman