Kvinnor i ny undersökning: Sluta banta, män, mulligt är bäst!

Forskare: Tjocka är lyckligare och har det bättre i sängen

RELATIONER

På jakt efter superbiceps och tvättbräda? Ta det lugnt. De flesta kvinnor föredrar mulliga män, enligt en färsk undersökning.

Foto: AP, ULF HÖJER
MULLIGA, GULLIGA MÄN James Gandolfini, Göran Persson, Claes Malmberg, John Travolta, Russell Crowe och Adam Alsing.

Tidningen ”Nature” lät kvinnor titta på bilder och välja mellan olika manskroppar. Resultat: den minst attraktiva figuren har den spinkiga Leonardo DiCaprio-typen. Kvinnor vill hellre sängbrottas med en tjockis än en tunnis, någon som bryr sig mer om dem än sin spegelbild.

- Det förvånar mig att kvinnor kan uppfatta äldre, tunnhåriga och överviktiga män som sexiga, säger James Gandolfini, som spelar i tv-serien ”Sopranos”.

Han tror att det handlar mer om att kvinnor attraheras av den kaxiga attityd många storvuxna män utstrålar.

Oscarsbelönade Russell Crowe har insett fördelarna med att vara fet och tuff. Efter filmen ”Gladiator” har han gått upp åtskilliga kilon men har aldrig haft så många kvinnliga fans. Han slåss på krogen, har haft en romans med Meg Ryan och sjunger i ett rockband.

- Russells känslor är så starka, de är ocensurerade och obegränsade. Det är det som gör honom så sexig, säger Curtis Hanson som regisserade Crowe i ”L.A Confidential”.

Men att fett är sexigt är knappast något nytt.

- Tjocka människor kan vara världens sexigaste och passionerade, sa Rosanne Barr när hon tog av sig kläderna i Gear Magazine för ett tag sedan.

Hon kan ha rätt: forskaren James Watson, som upptäckte DNA, påstår till och med att överviktiga är lyckligare och har det bättre i sängen. Extra fett ökar de hormoner som styr sexlusten, vilket gör att magra människor kan känna sig otillfredsställda.

Och har du fångat en fet fisk men vill öka hans lust ytterligare, ta honom till stranden. Watson har nämligen upptäckt ännu en sex-relaterad hormon som påverkas av fett och solljus.

- De sexigaste människorna är de tjocka som ligger och bränner sig på stranden. Ser du ett smalt kärlekspar så vet du att de har problem, säger James Watson.

Hanna Blanksvärd