– Jag brukar till slut få min vilja fram

1 av 2 | Foto: Maria Östlin
Kroppsställningen är viktig i tv-soffan. ”Jag brukar ha dubbla kuddar under nacken”, säger Jonny Lindgren.  
RELATIONER

Hemma hos Thomas Triser och Therese Flodin är tv-tittandet klassiskt könsuppdelat. Han vill se sport. Hon vill se såpor.

– Ja, och jag brukar till slut få min vilja fram. Helst vill jag se både SVT:s och Fyrans sport, men då brukar Therese bli sur. Hon vill se Ally McBeal och sånt där. Det är lugnast att se den sena sändningen, då hon har gått och lagt sig, skrattar Thomas.

På helgerna är Tipslördag ett givet program. Då tittar han själv, tillsammans med sin öl och tipskupong. Men ibland dyker lumparkompisar från förr upp.

– Och då blir det inte bara en öl. Vi tippar ihop och sen blir det utgång på kvällen.

Thomas Triser är allätare av sport. Men hjärtat klappar mest för ishockeyn – och Djurgårdens IF. Men det är en passion som inte delas av Therese.

– Tidigare hade vi Canal Plus och då såg jag hockey varje tisdags- och torsdagskväll. Men till slut gick inte Therese med på att betala för enbart hockeyn. Filmerna var för dåliga, tyckte hon.

Thomas rankar Sveriges OS-guld i ishockey 1994 och VM-bronset i fotboll samma år, som sina starkaste tv-sportminnen. De stora evenemangen höjer pulsen några slag extra. Just denna dag är det stafett i skid-VM. Mitt på dagen, under arbetstid.

– Vi får se om jag kan springa bort till pizzerian och se slutet, säger han.

Jonny räknar till och med ut poängsnitt på spelarna

Du vet att du är tv-sportmissbrukare när du…