Storstadsmannen – rädd för kärlek

Foto: Sara Ringström
Storstadsmannen gör allt för att verka upptagen.
RELATIONER

Det finns många typer av män. Den tysta typen, arbetsnarkomanen, sportfånen, hemmapappan. Och så en alldeles ny sort.

Storstadsmannen. En komplex figur med en speciell karaktär.

 Storstadsmannen finns överallt, men är vanligast i storstäder där möjligheter till trendliv och karriär är större. I ett förhållande är han trevlig och uppmärksam. Av och till. Han verkar nämligen styrd av en osynlig lag som gör att han drar sig tillbaka just när du tycker att relationen börjar utvecklas. Viktigt för den här typen av man är också att verka lyckad och upptagen. Han är rädd för luckor i kalendern eftersom det kan få honom att verka ouppskattad.

Han kan heller inte gå ut och äta på den otrendiga kvartersrestaurangen en lördagkväll. Trots att de serverar fantastiska kåldolmar. Storstadsmannen går ut och äter för att kunna berätta för sina vänner att han lyckats få bord på den allra trendigaste restaurangen. För att vara hipp. Inte för att njuta.

Anledningen till att du faller för honom är att han till en början är charmerande. Du känner dig speciell och intressant eftersom han riktar sitt odelade intresse mot din person. Men efter ett tag upptäcker du att han inte kommer ihåg vad du berättat för honom. Och dessutom märker du att han är precis lika trevlig mot tjejen på Posten. Inget ont i det. Men det går liksom inflation i gracerna. Du känner dig snart inte lika speciell längre. Bara förvirrad och arg. Varför beter han sig så här?

Så känner du igen honom:

Psykologen: – Hans längtan efter närhet försvinner inte

Malin Norman

ARTIKELN HANDLAR OM