– Det är viktigt att vi känner oss snygga

Foto: Börje Thuresson
RELATIONER

 Klockan är åtta och Kim Kärnfalk rusar in i studion. Hon börjar genast prova ut vilka kläder hon ska ha på sig under dagens fotografering.

– Förut var jag inte alls klädintresserad. Men sedan jag blev känd har jag blivit mer fåfäng. Alla människor iakttar ju mig nu.

Kim sätter sig ned, häller upp en kopp kaffe och tvingar i sig en smörgås.

Samtidigt kommer Nina Innhammar in genom dörren.

– Jag är ledsen att jag är sen, men jag har varit hos Anton (hennes pojkvän). Jag måste passa på att träffa honom när jag är i Stockholm, säger hon.

Sminkösen börjar måla Ninas naglar. Under tiden berättar hon hur skönt det är att killarna i gruppen inte har kommit än.

– I vanliga fall brukar vi komma samtidigt, och då får killarna alltid vänta på mig och Kim medan vi blir sminkade. Och de blir otåliga.

Sedan provar hon en kort tajt jeanskjol som hon tycker är jättefin.

Kim däremot är inte lika förtjust i att visa benen.

– Korta kjolar är inte min stil, säger hon.

Det är bara några veckor sedan Friends vann den svenska Melodifestivalen. Och den 12 maj kommer gruppen att framföra vinnarlåten ”Lyssna till ditt hjärta” på Eurovisionschlagerfestivalen i Köpenhamn.

– Vi åker självklart dit för att vinna. Men jag har redan uppnått min dröm. Det gjorde jag när vi vann svenska Melodifestivalen. Allt annat är bara bonus, säger Kim.

Plötsligt fylls hallen av mansröster. Grabbarna i bandet gör entré.

Kristian Hermanson känner sig som Don Johnson i sin vita kostym. Och Tony Haglund och Stefan Brunzell gillar sina vita skjortor.

Snart poserar de framför kameran. Nina i en kort vit minikjol och Kim i en vit kostym får också vara med.

Efteråt stoppar Kim in en snus under läppen, tar fram en bok och läser en stund. Men hon rycker till när Kristian ropar:

– Wow, kolla den där!

Han syftar på Nina, som skrider ut från sminkrummet i nätstrumpor, ormskinnsstövlar, svart minikjol, en länk runt midjan och blå ärmlös topp. Framför allt står hennes blonda hår rakt upp.

Det är dags för punk.

Och det är dags för Kim att dra på sig ett par rödrutiga punkbyxor. Dem fattar hon tycke för och vill inte alls lämna ifrån sig.

Nu återstår bara att se vad Friends-gänget ska ha på sig den 12 maj. Oskuldsfullt vitt? Färgsprakande, eller kanske kaxigt punkigt?

– Det vet vi inte än. Men det är viktigt att vi känner oss snygga i det vi kommer att ha på oss. Då slipper vi stå och tänka på hur vi ser ut, och vi kan koncentrera oss helt på vårt framförande, säger Nina.

Friends

Minna Tunberger