Terri Eriksson: Hemligheten med att komma i baddräkten

RELATIONER
Krönikör: Terri Eriksson, 26, är skribent och partyprinsessa.

Om våren märks skillnaden mellan 70-talister och 80-talister. 70-talisterna går barhuvade, eftersom vi har mössor för att det är kallt. 80-talisterna behåller sina på, eftersom de har mössor för att det är coolt. De känner sig så coola att de nästan pissar isbitar och förstår inte hur de ter sig för oss som bråkade med våra föräldrar varje dag för att vi vägrade mössa. Min mamma skulle älska dessa grabbar och tjejer som är ordentliga nog att ha på sig stickad luva ända in i april. Hade de gått på min skola hade deras luva varit nedspolad i skoltoaletten redan i slutet av februari.

Om våren delas befolkningen i två oförenliga delar. Våraktivisterna som vill ha picknick tills man får blåskatarr, sitta på uteserveringar i februari och som grillar, grillar, grillar.

Så har vi oss vårlosers som får grym prestationsångest. Det är nu man ska vara lyckad och förnyad, gå på grillpartyn varje helg och överträffa varandra med spännande sommarplaner. Ekvationen äta mängder med glass + gå ner 5 kilo till strandsäsongen ger oss svindel. Vi är inne i den mest lutherska årstiden. Folk ringer och gapar om att jag bara inte kan sitta inne och läsa när det är så fint väder ute. Det är dags att dra ur jacket.

Nu ser de bleka hur bleka de är. Folk fasar för dagen B som i badbyxor, baddräkt och blekfet. Lunchrummen marineras i vetedietsgröt och samtalen blir om möjligt än mer enahanda. Man jämför sommartorp och pratar om att komma i baddräkten. Själv tänker jag att det vore enklare att köpa en ny baddräkt i större storlek istället. Allvarligt talat: Om du blivit för stor för dina badkläder - vad är enk-last att ändra på?

Vet ni förresten hur töjbart material badkläder är gjorda av?

Det är skitlätt att komma i baddräkten, om man bara lägger manken till.