Skugge värderar sin bak högre än sitt själsliv

RELATIONER
Susanna Popova, 44, är chefredaktör för Moderna Tider.

I Expressen finns det en personlig skribent. Hon heter Linda Skugge. I åratal har hon skrivit om - sig själv. Hon har berättat om sina finnar, sin vikt, sin bikinilinje, sina kompisar och brist på såna. Hon har skrivit om sina läsare och om hur hon föraktade andra tjejer när hon växte upp och hur hon nu har ändrat sig när hon förstått hur fel hon hade. Det är inget fel på tjejer. Nej då, de är jättebra. Tjejer ska man stödja och så vidare.

Det vill säga man ska stödja tjejer till en viss grad, alltså så länge Skugge inte tycker att de gör fel. Då ska man rätta till dem.

Nu har krönikören av någon anledning fått för sig att det inte var bra gjort av artisten Pernilla Wahlgren att vika ut sig.

Så tant Linda tar henne i örat och talar om att det är "tragiskt att hon inte inser sitt eget värde".

Och hur förnedrande det är att visa BAKEN. Vilket Pernilla Wahlgren visserligen inte gjorde. Men det kanske skulle kunna hända och därför griper Skugge in för att förebygga: "Ta aldrig mer av dig kläderna!"

Men det är gripande. Här sitter en människa som vänt ut och in på sin själ och ställt ut den i Expressen (!) och påstår att det är förnedrande att visa KROPPEN.

Fast - det är väl så att det man värderar högst också är det som är mest privat.

Och för Skugge är kanske hennes offentliga själsliv bara ett bihang till hennes ytterst privata och högt värderade bak. Vad ska man tro?

Nu fattas bara att Skugge talar om att hon INTE ALLS skriver om sig själv. Nä.

Hon skriver naturligtvis om en helt annan flicka.

Då ska jag snabbt som ögat hoppa in i Oprah Winfrey-rollen och också komma med ett råd:

Låt bli det.

ARTIKELN HANDLAR OM